Gospodarka » Żywność
Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki
Zobacz więcej zdjęć » |
Pesto alla Genovese to wyjątkowo aromatyczny zielony sos pochodzący z włoskiej Genui. Mieszkańcy Italii wytwarzają je z oliwy z oliwek, listków bazylii, czosnku, parmezanu oraz orzechów piniowych, cierpliwie i starannie ugniatając wszystko drewnianym tłuczkiem w marmurowych moździerzach. Pesto alla Genovese Develey to produkt, który powstał według owej tradycyjnej receptury. Swój smak zawdzięcza trzem podstawowym składnikom: świeżej bazylii, orzechom oraz doskonałej mieszance serów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ten gęsty i doskonały w smaku sos można serwować do makaronów, grzanek, ryb, warzyw, różnych rodzajów mięsa, na zimno do sałatek, a nawet jako dodatek do polskich kopytek. We włoszek pesto sprzedawane jest głównie w postaci świeżej, na wagę. W Polsce produkt dostępny jest małym słoiczku o pojemności 190g.
Gramatura: 190g
Cena: ok. 7 zł
Nadesłał:
5_tka
|
Komentarze (0)