Dom » Wnętrza

Współpraca kluczem sukcesu

Powstawanie indywidualnych projektów aranżacji wnętrza to trudny, wieloetapowy proces, w którym bierze udział wielu uczestników.

Wielość dostępnych na rynku rozwiązań sprawia, że stworzenie ambitnego projektu aranżacji wnętrza wymaga dużej wiedzy, intuicji i doświadczenia, które daje harmonijna współpraca pomiędzy producentem, projektantem i wykonawcą. Sukces zamierzenia zależy od harmonijnego porozumienia i wzajemnego wsparcia wszystkich stron.

Każdy projekt aranżacyjny wymaga innego podejścia, dostosowanego do indywidualnych wymagań i wyobrażeń inwestora. W szczególności projektowanie oświetlenia jest jedną z dziedzin wymagających znajomości dostępnych rozwiązań i dużego doświadczenia pozwalającego pogodzić aspekty funkcjonalne oraz estetyczne. Ponieważ elementy i efekty oświetleniowe stają się oryginalną dekoracją wnętrza, projektant nieraz staje przed trudnym zadaniem wyboru modeli, kolorów i kształtów spośród setek możliwości. Kluczową rolę na ostatnim etapie realizacji projektu gra również instalator, który musi dysponować bogatą wiedzą techniczną oraz praktyczną. Trójkąt współpracy producent-projektant-wykonawca umożliwia dobranie najlepszych rozwiązań, gwarantujących pełną satysfakcję klienta.

Spotkać się z wymaganiami klienta

Początkowy etap pracy projektanta z klientem wymaga opracowania wachlarza koncepcji, w oparciu o zebrane informacje na temat projektowanej przestrzeni. Niezmiernie ważne jest szerokie rozeznanie w istniejących rozwiązaniach oświetleniowych, uzgodnienie dedykowanych modeli w drodze prezentacji klientowi, a także wcześniejsze przewidzenie ewentualnych przeróbek instalacji. Wsparcie producenta i instalatora może ułatwić oraz przyśpieszyć dobór odpowiednich rozwiązań a także pomoże uniknąć ewentualnych pomyłek w projektowaniu i późniejszym wykonawstwie. Firma BRITOP Lighting, jako producent markowych rozwiązań oświetleniowych angażuje się w proces projektowania na każdym etapie.
- Naszą strategię rozwoju opieramy o dokładną obserwację rynku i branży wnętrzarskiej, dzięki czemu nie tylko projektujemy produkty dostosowane do potrzeb naszych odbiorców - przykładem takich rozwiązań jest chociażby LED Informatico, LED Cristal czy LED Hermetico IP44 dla przestrzeni publicznych i  domowych - lecz również dostarczamy fachowego doradztwa i wszelkich niezbędnych danych technicznych, próbników i prezentacji produktu. W naszych działaniach dążymy do partnerskiej kooperacji ze wszystkimi uczestnikami procesu projektowania i wykonawstwa, ułatwiając tworzenie najlepszych koncepcji. Do takiej współpracy  zapraszamy projektantów i instalatorów, również zaopatrujących się u  naszych  Partnerów Handlowych. Osoby, które chcą wspólnie z nami zaangażować się w proces dostarczania designerskich opraw LED do budynków użyteczności publicznej czy niekomercyjnych przestrzeni domowych, mogą skorzystać ze specjalnie przygotowanych programów partnerskich. Szerokie portfolio produktowe naszej firmy pozwala nam wyposażać wnętrza pod potrzeby nawet najbardziej wymagających odbiorców  - mówi Monika Sopałowicz, Dyrektor Zarządzający z firmy BRITOP Lighting.

Partner daje przewagę

W dobie rosnącej konkurencji atuty rynkowe w postaci profesjonalizmu obsługi, atrakcyjnych cen czy bogatego portfolio to bardzo istotny element efektywnego funkcjonowania firmy. Na zachodnich rynkach już dawno dostrzeżono, że współpraca producentów elementów wyposażenia z architektami wnętrz i instalatorami pozwala wypracować optymalny produkt.  W Polsce zjawisko to zaczyna się wyraźnie zarysowywać. Harmonijne współdziałanie wymaga partnerskiego podejścia i zauważenia wspólnych celów. Firma BRITOP Lighting współpracuje obecnie z wieloma firmami z branży projektowej i wykonawczej, opierając swoje działania na długofalowym partnerstwie, które pozwoli z jednej strony czerpać obopólne korzyści, a z drugiej zapewniać jak najwyższy poziom usług dla klienta ostatecznego.
- Wspierając wszystkie współpracujące z nami firmy projektowe, wykonawcze i instalatorskie staramy się dawać własny wkład w rozwój branży wnętrzarskiej. Poprzez programy lojalnościowe, korzystne umowy czy pośrednictwo w kontaktach z hurtowniami, ułatwiamy współpracującym z nami firmom dostęp do produktów, proces projektowania a także promujemy nowopowstałe przedsięwzięcia. Zapraszamy do współpracy wszystkie zainteresowane biura projektowe i firmy wykonawcze. Doskonałą okazją dla poznania  naszej oferty i nawiązania współpracy są targi branżowe. Niebawem zapraszamy naszych obecnych i potencjalnych partnerów na nasze stoisko podczas Międzynarodowych Targów Światło odbywających się w Warszawie w dniach 12-14 marca.  - mówi Monika Sopałowicz, Dyrektor Zarządzający z firmy BRITOP Lighting

Więcej informacji na stronie www.britop.pl
Informacje o firmie:
Britop Lighting Sp. z o.o. jest częścią niemieckiej Grupy BRITOP INTERNATIONAL GMBH z siedzibą w Brilon (Nordrhein Westfalen), firmy działającej w branży oświetleniowej, zajmującej się produkcją oraz projektowaniem oświetlenia architektonicznego, dekoracyjnego, użytkowego i meblowego. Dzięki profesjonalnemu zapleczu projektowemu oraz produkcyjnemu Britop Lighting, odpowiada na potrzeby najbardziej wymagających klientów, proponując nowoczesne oświetlenie, o najwyższej jakości i modnym designie.
Zaprojektowane przez Jaco Designe oprawy z serii Live, Cristal i Steps wykonane są z najwyższej jakości materiałów – stali, metalu, aluminium i szkła akrylowego. Gwarantuje to trwały i estetyczny wygląd oświetlenia, pasującego zarówno do nowoczesnych, jak i klasycznych aranżacji wnętrz.
Tegoroczny debiut BRITOP Lighting na Międzynarodowych Targach Sprzętu Oświetleniowego ŚWIATŁO był wyjątkowo udany. Zaprezentowane przez firmę w dniach 23-25 marca 2011 roku kolekcje zdobyły nagrody aż w dwóch kategoriach. Jury doceniło nowoczesne wzornictwa lamp Puma oraz elegancką formę i funkcjonalność opraw ledowych Cristal i Steps.

E.C.H.O. Communications