Gospodarka » Żywność

Wszystko, co musisz wiedzieć o ryżu dzikim marki Britta

Niegdyś stanowiący główne pożywienie Indian, dziś nieodłączny element lekkiego i cennego w składniki odżywcze jadłospisu. Mowa o ryżu dzikim marki Britta - północnoamerykańskim specjale będącym doskonałym źródłem cennych substancji odżywczych, a także wyjątkowego smaku.

Dziki przysmak

Ryż dziki marki Britta to produkt o niezwykle wyszukanym smaku i zaskakującym wyglądzie. Jego długie ziarna, w charakterystycznym czarno – brązowym kolorze, pod wpływem gotowania w gorącej wodzie znacznie zwiększają swoją objętość. Odmiana ta wyróżnia się także bardzo nasyconym oraz głębokim orzechowym aromatem, który nadaje klasycznym daniom nowego wymiaru. Przy pomocy ryżu dzikiego marki  Britta stworzymy potrawy nie tylko pyszne, ale też nasycone dużą dawką białka i błonnika, dzięki czemu wpłyną one korzystnie także na naszą figurę. Unikatowy w swym smaku produkt będzie stanowić wykwintne dopełnienie przede wszystkim dań bazujących na mięsie, ale również rybach, owocach morza czy warzywach.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Ryż Dziki marki Britta

Opakowanie: 4x50g

Cena detaliczna: ok. 12,90 zł

Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

ul. Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska