Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Wypasiona kanapka!
Zobacz więcej zdjęć » |
Wypasiona kanapka
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 5
Składniki:
Opakowanie żytniego pieczywa chrupkiego razowego Sante
5 rzodkiewek
1 łyżka octu ryżowego
Słoik pasztetu z soczewicy Lovege
200 g szparagów zielonych
50 g rukoli
Garść kiełków
Szczypta soli Sante
Szczypta pieprzu
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
50 g migdałów w skórce Sante
Pomidorki koktajlowe do podania
Przygotowanie:
Szparagi myjemy i odkrawamy zdrewniałe końcówki. Przecinamy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy szparagi około 5 minut. Solimy i pieprzymy do smaku i posypujemy skórką z cytryny. Na suchej patelni prażymy migdały, następnie siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobne plasterki, mieszamy z octem ryżowym. Chrupkie pieczywo smarujemy łyżką pasztetu z soczewicy Sante, na wierzch układamy szparagi, listki rukoli, plasterki rzodkiewki, kiełki i posypujemy posiekanymi migdałami. Przykrywamy drugą kromką. Postępujemy tak z pozostałymi kanapkami do wykończenia składników. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)