Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Wyrazisty smak w Twojej kuchni
Zobacz więcej zdjęć » |
Nowy Hummus z papryką na ostro z linii Lovege jest produktem w 100% pochodzenia roślinnego. Wyróżnia go prosty, dobry skład - bez sztucznych dodatków, konserwantów, ulepszaczy smaku. Ma wysoką zawartość kwasu foliowego; dostarcza również manganu i błonnika. Jest produktem bezglutenowym. Jego receptura jest inspirowana Filozofią Pięciu Przemian. Dzięki specjalnej kompozycji naturalnych przypraw, z nutą papryki chilli, spełni oczekiwania wszystkich, którzy preferują bardziej wyraziste smaki.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Lovege Hummus z papryką na ostro ma wiele możliwości kulinarnego zastosowania. Najprościej posmarować nim pieczywo lub podać jako przystawkę, z pokrojonymi w słupki warzywami - marchewką, selerem naciowym, kalarepką, ogórkiem, cykorią i innymi ulubionymi. Można go użyć do sałatek, tortilli, ale też na przykład do pieczonej ryby. Będzie nieodzownym dodatkiem do popularnych falafeli. Jednak hummus doda też wyjątkowych walorów smakowych tradycyjnym daniom - takim jak pierogi. Hummus z papryką na ostro, w połączeniu z serkiem ricotta, stworzą oryginalny, znakomity farsz.
Pierogi z farszem z Hummusu z papryką na ostro Lovege
Ok. 50-60 pierogów
Składniki:
500 g mąki pszennej np. typ 500
pół łyżeczki soli
4 łyżki oleju
szklanka gorącej wody (250 ml)
Lovege Hummus z papryką na ostro - kilka opakowań
1 opakowanie serka ricotta
Przygotowanie:
Na przygotowaną stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy sól oraz olej. Następnie wlewamy szklankę gorącej, przegotowanej wody i wyrabiamy ciasto. Aby ciasto nam się nie kurczyło podczas wałkowania możemy zawinąć je w folię i odłożyć na 30 minut (co jednak nie jest konieczne).
Ciasto dzielimy na 3 części. Dwie z nich odkładamy na bok, a jedną rozwałkowujemy cienko na stolnicy. Następnie wycinamy kółka (możemy to zrobić szklanką lub przy pomocy specjalnej wykrawaczki do pierogów). Na środku układamy łyżeczkę hummusu oraz 1/3 łyżeczki serka ricotta. Pierogi układamy z boku na stolnicy/blacie. Następnie każdą partię umieszczamy w garnku z osoloną, gotująca się wodą. Pierogi powinny gotować się ok. 3 minuty. Pierogi podajemy z masełkiem lub masłem i podsmażoną cebulką.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)