Technologie » AGD - RTV

Wyższa jakość oświetlenia LED w ofercie POLTRONIC S.A

Od 15 lutego w ofercie firmy POLTRONIC S.A., czołowego krajowego dostawcy oświetlenia LED, dostępna jest żarówka LED NEXTEC zbudowana w oparciu o najwyższej światowej klasy diody marki NICHIA.

Nowoczesna obudowa żarówki LED GU10 NICHIA CHIP 6W została wykonana z wysokiej jakości aluminium, zapewniając tym samym doskonałe oddawanie ciepła na zewnątrz, dzięki czemu rzeczywista trwałość żarówki określana jest aż na 35000 godzin.

Zastosowanie najwyższej klasy podzespołów oraz światowej klasy diod POWER LED produkowanych przez japońską firmę NICHIA, sprawia, że żarówka charakteryzuje się wysokimi współczynnikiem oddawania barw (CRI >80), dzięki czemu emitowane światło jest bardziej zbliżone do naturalnego. To zaś sprawia, że oświetlane pomieszczenia i przedmioty prezentują swoje rzeczywiste barwy.

Diody NICHIA Power LED zastosowane w żarówce LED GU10, której Strumień świetlny wynosi 400 lumenów, zostały osłonięte specjalnym dyfuzorem, zapewniającym lepsze rozpraszanie światła.

Wprowadzenie żarówki wyprodukowanej w oparciu o najwyższej światowej klasy diody firmy NICHIA stanowi kolejny etap w budowaniu asortymentu wysokiej klasy oświetlenia led marki NEXTEC - mówi Patryk Jaworski, Menedżer ds. marketingu Poltronic S.A. Obserwujemy, iż klienci coraz częściej poszukują dobrego oświetlenia LED wykonanego na bazie wysokiej klasy podzespołów. Odpowiedzią na ich potrzeby jest nasza nowa żarówka LED NEXTEC GU10 NICHIA CHIP."

openmediagroup