Dom » Wnętrza

Z karafki smakuje lepiej

Dobry trunek podany w pięknej karafce uczyni chwilę spędzoną w naszym domu niezapomnianą. Warszawska Galeria „Blanka” oferuje szeroki wybór karafek oraz innych przedmiotów sztuki użytkowej.

Karafka od wieków zajmowała centralne miejsce na stole. W niej nawet najbardziej pospolite trunki nabierały szlachetnego charakteru. Poza walorami stricte użytkowymi spełniała ona także funkcje dekoracyjne. Obecnie karafki wracają do łask stanowiąc ciekawą alternatywę dla mało reprezentacyjnych butelek. Szczególną popularnością cieszą się te w typie art déco. Czystość formy oraz różnorodność kształtów sprawiają, że karafki art déco doskonale komponują się z nawet najbardziej nowoczesnym wystrojem wnętrz. Specjalną ofertę dla wszystkich amatorów starego szkła przygotowała Galeria „Blanka" przy ul. Senatorskiej 11 w Warszawie.

Na klientów Galerii „Blanka" przy ul. Senatorskiej 11 w Warszawie czeka szeroki wybór karafek o różnorodnej stylistyce i kolorystyce, które pochodzą z wielu zakątków Europy. Ręcznie szlifowana karafka z warstwowo rubinowanego, kryształowego szkła, wytworzona została w latach międzywojennych XX w. w uznanej, czeskiej manufakturze Bohemia. Urzeka ona smukłą linią oraz pięknie nasyconą, rubinową barwą. Na miłośników połączenia szkła i srebra czeka karafka pochodząca z międzywojennej Francji. Delikatne, kryształowe szkło wytwornie prezentuje się w szlachetnej, srebrnej oprawie. Eleganckiego charakteru nadaje jej subtelna, trawiona dekoracja roślinna. Te oraz wiele innych stylowych karafek można kupić w „Blance" jednej z najstarszych galerii w Warszawie.

Galeria „Blanka" przy ul. Senatorskiej 11 w Warszawie oferuje szeroki wybór przedmiotów sztuki dawnej, w tym m.in.: mebli, malarstwa, porcelany, sreber, szkła. Ponadto osoby zainteresowane sprzedażą komisową starych przedmiotów mogą liczyć na profesjonalne doradztwo w zakresie wyceny ich wartości. Więcej informacji na temat galerii można uzyskać na stronie internetowej www.galeriablanka.pl.

Kontakt dla mediów:

Aleksandra Poboży