Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Z Wyjątkowym Prezentem i Ty możesz zostać pilotem

Oferta serwisu WyjątkowyPrezent.pl została wzbogacona o nową pozycję: niezwykły kurs pilotowania samolotu. Prezent „Zostań Pilotem” umożliwia osobom bez doświadczenia, pod okiem instruktora, własnoręczne sterowanie samolotem.

Prezent „Zostań Pilotem" to propozycja dla wszystkich tych, którzy pragną poczuć się jak prawdziwy Kapitan samolotu. To doskonały prezent, który można zrobić na przykład przyszłemu panu młodemu z okazji wieczoru kawalerskiego. Nieziemskie emocje gwarantowane.

Możliwość zostania pilotem to całkowita nowość w naszej ofercie. Długo o nią zabiegaliśmy. Obiecujemy doskonałą zabawę i niezapomniane przeżycia - mówi Hubert Bienias, założyciel serwisu WyjątkowyPrezent.pl.

Pod okiem doświadczonego instruktora podczas dwóch godzin zajęć teoretycznych uczestnik zapoznaje się z tajnikami pilotowania samolotu, a następnie zasiada za sterami Diamond DA20 Eclipse (Katana). 40-minutowy lot nad Warszawą, obsługa urządzeń pokładowych, w tym sterów, pozostawiają niezapomniane wrażenia.

Coraz częściej koledzy fundują panu młodemu takie atrakcje. Każdy uczestnik był dosłownie wniebowzięty i zapewniał, że na zawsze zapamiętają swój >>ostatni dzień wolności<<. Dlatego cieszymy się, że nasza oferta trafiła na WyjątkowyPrezent.pl. Dzięki serwisowi więcej osób będzie mogło przeżyć niepowtarzalne emocje, które wiążą się z pilotowaniem samolotu - mówi instruktor prowadzący loty.

Diamond DA20 Eclipse (Katana) to popularny samolot szkoleniowy, bardzo często wykorzystywany przez indywidualnych użytkowników. Należy do mniejszych jednostek. Mieści pilota oraz pasażera. Wymiary: dł. 7,16m; rozpiętość skrzydeł:10,87m; wysokość 2,18m; masa bez obciążenia: 529kg. Nieprzekraczalna prędkość to 304km/h, prędkość rozwijana podczas lotu wynosi niemal 260 km/h.

Prezent „Zostań Pilotem" kosztuje 699zł. Sprzedawany jest w formie vouchera, który można zrealizować w Warszawie w ciągu 12 miesięcy od zakupu.

W ofercie serwisu WyjątkowyPrezent.pl jest ponad sto różnych prezentów w formie przeżyć. Ceny zaczynają się już od 35 zł, dostępne są również ekskluzywne propozycje za 75000 zł. Wyjątkowy voucher można wręczyć osobiście lub za pośrednictwem kuriera. Można go zrealizować w dogodnym terminie, w dowolnym dostępnym mieście przez 12 miesięcy od momentu zakupu.

Wszystkie prezenty w postaci przeżyć są dostępne na stronie www.WyjatkowyPrezent.pl. Niektóre propozycje można również znaleźć w 36 salonach Empik w Katowicach, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie i Wrocławiu.

Rynek prezentów w formie niezapomnianych przeżyć powstał kilkanaście lat temu w Wielkiej Brytanii. Obecnie taki sposób sprawiania radości bliskim jest bardzo popularny w Europie Zachodniej. Teraz także w Polsce można sprezentować przeżycia - przewiązać je wstążką i wręczyć z okazji urodzin, imienin czy ślubu.

Firma WyjątkowyPrezent.pl powstała wiosną 2007 roku. Jej założycielem jest Hubert Bienias - Polak, który po wielu latach życia w Anglii wrócił do Polski i tu adaptuje nowatorskie pomysły na biznes.

Szymon P.