Rozrywka i wypoczynek » Sport

Zagrali o puchar SCA

Reprezentacja firmy Keiper ze Skarbimierza została zwycięzcą Turnieju Halowego Drużyn Zakładowych o Puchar SCA Hygiene Products, który został rozegrany w minioną niedzielę na hali stadionu Oławskiego Centrum Kultury Fizycznej

Firmowe zespoły z instytucji i przedsiębiorstw z Oławy, Brzegu i Jelcza Laskowic już po raz drugi wzięły udział w rozgrywkach zorganizowanych przez oławskiego producenta artykułów higienicznych

Najbardziej emocjonującym potkaniem okazał się mecz finałowy pomiędzy drużynami Keiper i SCA, który zakończył się bezbramkowym remisem. Ostatecznie o wygranej zdecydowały rzuty karne.   Trzecie miejsce zajęła drużyna Straży Pożarnej z Brzegu, która pokonała 5:2 zespół Kraft Foods ze Skarbimierza. Z kolei na piątej  pozycji uplasował się zespół Straży Miejskiej z Oławy, a na szóstej zawodnicy Autoliv Poland z Jelcza Laskowic.

Wyróżnienie dla najlepszego zawodnika turnieju otrzymał Tomasz Szczupakowski reprezentujący  firmę Keiper, a nagrodę dla najlepszego bramkarza odebrał zawodnik gospodarzy - Marcin Raczkowski.

Inicjatorem turnieju jest oławska firma SCA Hygiene Products , oficjalny sponsor klubu MKS SCA Oława. Imprezę współorganizowali przedstawiciele klubu MKS oraz OCKF.

Wyniki turnieju:

Grupa A: