Motoryzacja » Transport

Zalety wynajmu busów

Działalność wypożyczalni samochodów osobowych jest znana każdemu z nas. Niemal w każdym mieście w kraju, można spotkać przynajmniej jedną wypożyczalnię, oferującą krótkoterminowy wynajem samochodu.

Z takich usług korzystają osoby indywidualne i firmy, niemogące w danym czasie korzystać z własnego pojazdu. Niewiele osób jednak wie, że istnieją również wypożyczalnie samochodów dostawczych. Jest ich zdecydowanie mniej, z uwagi na to że busy wynajmowane są do konkretnych celów. Zdecydowaną większość wypożyczających busy stanowią bowiem firmy lub osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą o charakterze transportowym.

Do czego wykorzystuje się busy

Samochody dostawcze do 3,5 tony są w Polsce i całej Europie niezwykle praktyczne. Posiadają dużą przestrzeń ładunków, będąc tym samym zdolnymi do przewozu dużej ilości ładunków. Fakt, że ich DMC nie przekracza 3500 kg sprawia, że mogą poruszać się po tych samych drogach, po których jeżdżą samochody osobowe. W ten sposób bez żadnych konsekwencji mogą wjechać do centrów miast i realizować np. dostawy do sklepów. Łatwo się tym samym domyślić, że uszkodzenie samochodu dostawczego powoduje niemałe komplikacje. Zarówno po stronie właściciela samochodu, który nie może wywiązać się ze zlecenia, jak również jego klienta, który oczekuje na terminową dostawą.

„Bus musi latać”

Na pewno wiele osób usłyszało w przeszłości powiedzenie „bus musi latać”. Jest to szczera prawda. Samochody dostawcze wykorzystywane są do celów zarobkowych. Kiedy są w trasie to zarabiają, przynosząc dochód kierowcy i właścicielowi. Jakikolwiek niezamierzony przestój w pracy busa oznacza straty. Niestety, nawet najlepsze i najnowsze samochody dostawcze w dalszym ciągu są tylko urządzeniami mechanicznymi, które mogą odmówić posłuszeństwa z różnych powodów. Co wówczas należy zrobić? Przede wszystkim oddać samochód do naprawy i zapewnić sobie auto zastępcze. Wynajem busów Łódź z wypożyczalni to najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie, jakie można sobie wyobrazić.

Gdzie w Łodzi wynająć samochód dostawczy

Pożyczenie busa od znajomego wydaje się być najłatwiejszym rozwiązaniem. Jednak niewiele osób może mówić o takim szczęściu, aby wypożyczyć samochód dostawczy za darmo od kolegi czy znajomego. Całej reszcie pozostają wypożyczalnie samochodów dostawczych. W Łodzi istnieje kilka takich firm. Posiadają one w swojej flocie zadbane i niezawodne samochody o ładowności do 3500 kg. Można je wypożyczać krótkoterminowo, czyli do 1 miesiąca. Samochody bus z wypożyczalni są wynajmowane w celach zarobkowych i zastępują posiadane przez klienta auto. Są to pojazdy dostosowane do ciężkich warunków pracy. Posiadają dużą przestrzeń ładunkową, podwójne tylne drzwi otwierane na bok oraz boczne przesuwne drzwi po stronie prawej.

Aby móc wynająć busa w Łodzi, wystarczy zadzwonić do jednej z wypożyczalni i zapytać o dostępność pojazdu w określonym terminie. Rezerwację również można potwierdzić telefonicznie, co daje pewność że w umówionym dniu samochód będzie na Państwa czekać przygotowany do jazdy.

slawek