Firma » Biznes

Żaneta Berus wyróżniona tytułem „Businesswoman Roku 2014”

Żaneta Berus, Prezes EXPO XXI Warszawa i Członek Zarządu Sapphire Group Poland, została wyróżniona nagrodą „Businesswoman Roku 2014” w konkursie dla kobiet biznesu, organizowanym przez miesięcznik „Businesswoman & Life”.

Ogólnopolski plebiscyt „Businesswoman Roku” został zorganizowany przez magazyn „Businesswoman & Life” już po raz czwarty. Co roku prestiżowe nagrody trafiają do rąk uczestniczek, których firmy lub działalność zawodowa około biznesowa stanowią punkt odniesienia dla innych. Tegoroczne wyróżnienia dla liderek biznesu przyznane zostały podczas uroczystej gali, która odbyła się 17 czerwca br. w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Gośćmi specjalnymi wydarzenia byli Anna Korcz, Joanna Kurowska, Magda Waligórska i Robert Kochanek.

W tegorocznej edycji konkursu udział wzięło kilkadziesiąt kobiet sukcesu z całej Polski. O tym, kto został wyróżniony, zadecydowały głosy czytelników magazynu oraz sześcioosobowa kapituła konkursu, złożona z przedsiębiorców, trenerów biznesu, laureatów poprzednich edycji konkursu oraz Elżbiety Jeznach – redaktor naczelnej magazynu „Businesswoman & Life”. Jury, oceniając zgłoszenia kandydatek, zwracało szczególną uwagę na zakres, sposób i innowacyjność prowadzenia działalności, oryginalność pomysłu, osiągnięte rezultaty oraz plany dalszego rozwoju kandydatki i jej firmy. W prestiżowym gronie nagrodzonych znalazła się także Żaneta Berus, która za swój wkład w rozwój polskiego przemysłu spotkań otrzymała nagrodę w kategorii „Lider branży MICE”.

2015 rok rozpoczął się dla mnie wyjątkowo szczęśliwie, jest to bowiem już drugie wyróżnienie, które trafiło w moje ręce. Z jednej strony to personalny sukces, ponieważ w konkursie wzięło udział kilkadziesiąt utalentowanych, charyzmatycznych, zdolnych kobiet. Już pojawienie się w tym gronie jest dużym wyróżnieniem, a zdobycie jednej z głównych nagród – prawdziwym powodem do dumy. Ale nie ukrywam, że cieszy mnie także kategoria, w której otrzymałam nagrodę – Lider branży MICE. Mam bowiem poczucie, że jest to ukoronowanie wszystkich inicjatyw i przedsięwzięć wspierających rozwój przemysłu spotkań w Polsce, zrealizowanych przez mnie w trakcie prawie dwudziestu lat pracy. I najlepsza możliwa motywacja do podejmowania kolejnych wyzwań, zarówno w ramach EXPO XXI Warszawa, jak i całej branży, w której staram się aktywnie działać realizując autorskie pomysły, reprezentując Polskę za granicą oraz wspierając organizacje branżowe – skomentowała wyróżnienie Żaneta Berus, Prezes EXPO XXI Warszawa.

joannat