Kultura, sztuka » Muzyka

Zapraszamy na Przystanek Woodstock!

Zapraszamy na kolejny XV Przystanek Woodstock do Kostrzyna nad Odrą w dniach 31.07. – 2.08.2009 r. Festiwal organizowany jest z funduszy pozyskanych od sponsorów.

Już piętnasty raz Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ogromnym letnim koncertem podziękuje wolontariuszom i wszystkim, którzy poświęcili swój czas, by tworzyć styczniowy Finał Orkiestry.

Przystanek Woodstock to także ogromne ukłony w stronę tych, którzy do zielonych puszek wrzucili choćby jeden grosik. Będziemy na Was czekać od 31.07 do 2.08 w Kostrzynie nad Odrą.

Przystanek Woodstock to impreza na najwyższym poziomie artystycznym, gdzie na dużej i małej scenie spotykają się artyści z Polski i ze świata. W tym roku przed wspaniałą i tłumną publicznością zagrają między innymi Caliban (Niemcy), Final Virus (Niemcy), Korpiklaani (Finlandia), a także polskie grupy takie jak Akurat, Blenders czy Tomasz Budzyński z projektem Luna.

Na XV Przystanku Woodstock nie zabraknie także woodstockowej Akademii Sztuk Przepięknych. To właśnie tam odbywać się będą spotkania z gośćmi ciekawymi, ważnymi i mądrymi. To właśnie w Akademii młodzi ludzie mogą wysłuchać swoich idoli i autorytetów, zadać im pytania, wspólnie się śmiać czy też pięknie różnić. To jedyne takie miejsce, gdzie przed laty Anna Dymna, Dorota Masłowska, prof. Leszek Balcerowicz, prof. Jerzy Bralczyk, Tomasz Lis, Kamil Durczok, Jacek Żakowski czy Tomasz Raczek spotkali się z tysiącami woodstockowiczów i po prostu rozmawiali. Rozmawiali o rzeczach ważnych i trudnych, ale zawsze ogromnie ciekawych. Kto będzie gościem ASP na XV Przystanku Woodstock? Poinformujemy Was o tym już niebawem.

Tegoroczny Przystanek będzie zupełnie wyjątkowy. To nie tylko nasz polski jubileusz 15-lecia festiwalu, ale także 40 rocznica legendarnego amerykańskiego Woodstock '69.

W związku z tym chcemy, żeby to wielkie święto muzyki było niepowtarzalnym przeżyciem dla Polaków i gości z całego świata, z których każdy, zupełnie za darmo, będzie mógł stać się częścią tej pięknej, muzycznej historii.

ap