Motoryzacja » Samochody

Zarządzanie przez klikanie

Nowoczesne technologie stały się częścią dzisiejszego biznesu. Zdalne kontrolowanie działań firmy wymaga korzystania z odpowiednich rozwiązań. Przykładem narzędzia wspierającego funkcjonowanie firm flotowych jest Shell Card Online, internetowa platforma dla posiadaczy kart paliwowych euroShell.

Digitalizacja biznesu to odpowiedź na zapotrzebowanie rynku flotowego, na którym liczy się przede wszystkim szybkość i efektywność działania. Internet, aplikacje mobilne i możliwość przechowywania danych w chmurze zmieniają rzeczywistość i skutecznie wypierają papierowe dokumenty zajmujące cenne miejsce w biurze. Dzisiaj firmy stawiają na rozwiązania praktyczne, które z jednej strony pozwalają oszczędzać czas i pieniądze, z drugiej porządkują i znacząco upraszczają obieg dokumentów czy faktur. Dlatego platforma Shell Card Online łączy w jednym miejscu najważniejsze usługi pozwalające na zarządzanie i pełną kontrolę wydatków floty przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

Informacje zawsze pod ręką

Strona platformy Shell Card Online została zaprojektowana w taki sposób, aby umożliwić łatwe i intuicyjne dotarcie do niezbędnych informacji na temat transakcji zawieranych za pośrednictwem kart euroShell. Wystarczy kilka kliknięć, aby zarządca floty uzyskał dostęp do dokładnych danych na temat zużycia paliwa, pobrał raporty czy kompleksowe analizy na temat realizowanych transakcji. Co więcej, wygląd i układ treści raportów może sam dopasować do indywidualnych potrzeb i określać, jakie parametry mają brane być pod uwagę w zestawieniach.

Nasi Klienci ogromnie doceniają możliwość samodzielnego zarządzania kartami flotowymi euroShell przez Internet. W dogodnym dla siebie momencie mogą przeanalizować wydatki i zareagować błyskawicznie, gdy pojawi się taka potrzeba. Cały serwis jest bardzo łatwy w obsłudze, a kluczowe informacje są przekazywane w bardzo czytelny sposób. To właśnie intuicyjność platformy i użyteczność otrzymywanych danych sprawiają, że coraz więcej Klientów korzysta z Shell Card Online – powiedział Robert Karolczak, Marketing Manager Shell Poland, Baltics & Ukraine Commercial Fleet.

Kompleksowe zarządzanie kartami

Usługa Shell Card Online to także znaczne sprawniejsze zarządzanie kontami kart paliwowych. W ramach serwisu można ustalać ograniczenia na zakup wybranych produktów, wyznaczać limity dzienne, tygodniowe lub miesięczne wydatków na paliwo, a także określać maksymalną kwotę i liczbę transakcji dziennie. W przypadku wykrycia nadużycia, przekroczenia limitów podczas zakupów lub podejrzenia kradzieży karty, manager floty w każdej chwili może zablokować konto karty, a następnie wymienić lub zamówić nową. O każdym takim nietypowym zdarzeniu informują alerty ostrzegawcze, które można dowolnie konfigurować bezpośrednio na platformie.

Administracja w trybie online

Przejrzyste menu i prosty podział na sekcję platformy Shell Card Online ułatwiają również uporządkowanie dokumentów firmy, takich jak np. faktury. Użytkownikom oferowana jest usługa fakturowania elektronicznego zapewniająca dostęp do każdej faktury w trybie online. Taki sposób przechowywania dokumentów jest nie tylko wygodny, ale znacznie ogranicza administrację i pozwala na utrzymanie porządku w dokumentacji.

Digitalizacja procesów zarządzania w firmie podnosi wydajność pracy i wspiera efektywne zarządzanie flotą. Dlatego platforma Shell Card Online została zaprojektowana tak, aby w prosty i szybki sposób umożliwić flotom kontrolę wydatków w czasie rzeczywistym, co pozwala szybko reagować i optymalizować wydatki związane z transportem – od paliwa, przez opłaty drogowe, po myjnię czy zakupy na stacjach benzynowych.

Kartami paliwowymi euroShell kierowcy mogą bezpiecznie dokonywać transakcji na ponad 900 strategicznie zlokalizowanych stacjach paliw na obszarze całej Polski. Karta euroShell umożliwia również wygodne regulowanie opłat i podatków drogowych, w tym w systemie viaTOLL oraz za przejazdy autostradami A1, A2 i A4. W Europie karty euroShell honorowane są na ponad 20 tys. stacjach paliw Shell i obiektów partnerskich w 35 krajach.

ConTrust