Firma » Praca

Zdobądź atrakcyjny zawód

Najlepszą inwestycją, jest inwestycja w swoje umiejętności zawodowe i kompetencje. Pracodawcy chętnie zatrudniają osoby przeszkolone, posiadające uprawnienia wymagane przez przepisy BHP - na przykład w zakresie obsługi maszyn transportu bliskiego, takich jak suwnice.

Jakie szkolenia zawodowe są obecnie popularne?

Aktualnie dużą popularnością cieszy się kurs na suwnice Śląsk to nie jedyny region, gdzie operatorzy suwnic mogą zdobyć zatrudnienie. Suwnicowi poszukiwani są w wielu branżach na terenie całej Polski. Urządzenia te sprawdzają się doskonale w halach produkcyjnych i magazynach, w przemyśle stoczniowym i przy załadunku pojazdów transportowych. Jest to przy tym zawód godny uwagi ze względu na atrakcyjne zarobki, co jest niezwykle ważnym argumentem za rozwojem zawodowym właśnie w tym kierunku.

Czego nauczy cię kurs?

Kurs suwnicowego, obejmuje kompleksową wiedzę na temat pracy z maszynami tego rodzaju.
Na początku kursanci przyswajają ogólne wiadomości na temat suwnic, sposobu ich działania i dozoru technicznego. Kolejnym krokiem jest wiedza na temat budowy i eksploatacji urządzeń transportu bliskiego.
Zasadniczą wiedzę na temat obowiązków operatora suwnicy przed rozpoczęciem pracy, w trakcie i po jej zakończeniu, kursant zdobywa w ostatnim kroku części dotyczącej wiedzy teoretycznej. Integralną częścią kursu na suwnice, jest omówienie zasad BHP dla danego stanowiska, oraz zajęcia praktyczne, przygotowujące do wykonywania zawodu po ukończeniu kursu.

Kto prowadzi kursy na suwnice?

Kursy prowadzone są zawsze przez wykwalifikowanych fachowców, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie w danym zawodzie. Chętnie się nimi dzielą z uczestnikami, skutecznie przygotowując ich do egzaminu przed Komisją Dozoru Technicznego.

Co zyskasz po ukończeniu kursu?

Dzięki ukończeniu kursu na suwnicowego wzmocnisz swoją pozycję na rynku pracy, zyskując poszukiwany i dobrze płatny zawód. Spełnisz kryteria, według których wiele firm szuka wykwalifikowanych pracowników i odtąd ty będziesz szukał wśród nich firmy, która spełni twoje oczekiwania, jako dobry pracodawca.

graphics designed by Freepik

slawek