Gospodarka » Żywność

Zdrowa żywość w Galaxy

Konsultacje dietetyczne, pomiar tkanki tłuszczowej, konkursy dla najmłodszych oraz przygotowywanie dużej sałatki według oryginalnego przepisu to atrakcje, jakie w weekend 17-18 września zorganizowała restauracja Salad Story z okazji otwarcia swojego punktu w centrum handlowym Galaxy w Szczecinie.
W wydarzenie promujące zdrowe odżywianie zaangażowali się dietetyk, udzielający rad na temat właściwego stylu życia, a także profesjonalni kucharze oraz dzieci z Rodzinnego Domu Dziecka nr 10 w Szczecinie, którzy razem przygotowywali wielką sałatkę. Wspólnie przyrządzonego dania mógł spróbować każdy, za symboliczną „złotówkę”. W zbiórce pieniędzy pomogła szczecińska Fundacja Pogotowie Teatralne, a cały dochód ze sprzedaży sałatki zostanie przeznaczony na zakup pomocy szkolnych dla podopiecznych Rodzinnego Domu Dziecka nr 10.

Salad Story to odpowiedź na potrzeby wszystkich, którzy cenią zdrową żywność w przystępnej cenie. Restauracja daje Klientom możliwość samodzielnego komponowania dań, dopasowanych do ich indywidualnych gustów i preferencji. Stworzone z najwyższej jakości składników chrupiące sałatki, gęste zupy i warzywne tarty idealnie  odpowiadają  nie tylko na  modę na zdrowe odżywianie, ale są również idealną alternatywą dla tradycyjnych fast foodów.

Więcej na www.saladstory.com

walk&talk