Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Zdrowe dania z soczewicy marki Halina

Sięgając po pełnowartościowe produkty spożywcze zadbamy nie tylko o nasze zdrowie, ale i szczupłą sylwetkę. Szukając składnika zbilansowanej diety warto zwrócić uwagę na soczewicę, gdyż jej niepozorne ziarenka mają niezwykłą moc.

W ofercie marki Halina znajdziemy dwa rodzaje soczewicy, z której przyrządzimy smaczne oraz pożywne dania.

Ziarenka pełne zdrowia

Soczewica to roślina strączkowa, która przede wszystkim stanowi bogactwo dobrze przyswajalnego białka. Dzięki takiej właściwości polecana jest w diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej.  Soczewica to również doskonały produkt dla osób przebywających na diecie odchudzającej. Zawarty w niej błonnik wypełnia żołądek na długo dając uczucie sytości, a tym samym zmniejsza apetyt na niezdrowe przekąski.

Wyróżniamy kilka rodzajów soczewicy, wszystkie o podobnych właściwościach, jednak najpopularniejsza jest czerwona i zielona. W ofercie marki Halina znajdziemy je w opakowaniach 500 g. Soczewica czerwona nie wymaga namaczania przed gotowaniem i łatwo się rozgotowuje. Idealnie sprawdza się w zupach krem czy sosach. Jej zielona odmiana ma bardzo delikatny smak i po ugotowaniu jest sypka, dlatego może posłużyć jako dodatek do sałatek, past oraz farszów. Soczewica będzie także idealnym składnikiem gulaszy, burgerów, kotlecików, pasztetów oraz dań jednogarnkowych.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Soczewica czerwona marki Halina

Dostępne opakowania: 500g