Gospodarka » Żywność
Zdrowe, naturalne i pyszne – Mleko Ekologiczne OSM Piątnica
Zobacz więcej zdjęć » |
Mleko Ekologiczne Piątnicy pochodzi z certyfikowanych ekologicznie gospodarstw położonych na terenieKurpi Zielonych. Latem zwierzęta są karmione świeżą trawą i naturalnymi paszami, zaś zimą sianem i kiszonkami pochodzącymi z własnych ekologicznych upraw, w których nie stosuje się sztucznych środków ochrony roślin. Co więcej, mają zapewnione komfortowe warunki i dopóki pozwala na to temperatura powietrza, przebywają na pastwiskach.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Uzyskane mleko poddawane jest pasteryzacji w temp. 74 st. C i mikrofiltracji, dzięki czemu zachowuje swój naturalny smak i nie traci cennych dla organizmu składników odżywczych.Proces technologiczny sprawia, że produkt zachowuje świeżość przez 5 dni po otwarciu i nie wymaga gotowania. Podczas produkcji pominięty jest etap normalizacji (regulacji) zawartości tłuszczu, dlatego Mleko Ekologiczne OSM Piątnica jako jedne z nielicznych na rynku posiada naturalną, nie zmienioną od momentu udoju zawartość tłuszczu –średnio 3,5%.Tłuszcz mleczny zawiera komplet składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju organizmu. Szczególnie w okresie wiosenno-letnim, podczas którego krowy wypasane są głównie na zielonych pastwiskach, wartość biologiczna mleka ekologicznego charakteryzuje się większą zawartością korzystnie oddziałujących na zdrowie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Mleko to zawiera również dużą ilość witaminy E oraz beta-karotenu. Witamina A, powstająca w organizmie z beta-karotenu, jest ważna dla prawidłowego funkcjonowania wzroku i utrzymywania dobrej kondycji skóry. Co więcej, zarówno witamina A jak i E, są naturalnymi przeciwutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki.
Mleko Ekologiczne OSM Piątnica w szczególności polecane jest osobom dbającym o najwyższą jakość spożywanych produktów, poszukującym naturalnych smaków i zdrowej żywności.Gwarancję, że produkt jest ekologiczny, stanowią umieszczony na etykiecie zielony listek (logo systemu rolnictwa ekologicznego), numer jednostki certyfikującej produkcję (PL-EKO-09) oraz oznaczenie miejsca pochodzenia surowca.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)