Moda » Odzież

Zdrowie i styl – jutro rusza „Festiwal męskiej elegancji”

Akcja informacyjna na temat profilaktyki i bezpłatne badania. Porady, konsultacje i doradztwo w doborze poszczególnych elementów garderoby.

Wreszcie, kuszące promocje i nowe, niższe ceny na cały asortyment – to wszystko czeka na uczestników rozpoczynającego się jutro „Festiwalu męskiej elegancji”, którego organizatorem jest salon Prestige Męski. Dodatkowo, złotówka od każdej sprzedanej w ciągu czterodniowego Festiwalu koszuli, zostanie przekazana na rzecz Fundacji "Wygrajmy zdrowie" prowadzącej edukację w zakresie badań profilaktycznych dla mężczyzn.

Jak przekonują pomysłodawcy przedsięwzięcia, stylowy mężczyzna to przede wszystkim zdrowy mężczyzna. W programie trwającego od czwartku do niedzieli „Festiwalu męskiej elegancji” nie może więc zabraknąć akcji mającej na celu podnoszenie świadomości roli badań profilaktycznych:

- Nie jest tajemnicą, iż mężczyźni sami z siebie dość niechętnie poddają się jakimkolwiek badaniom medycznym – mówi Krzysztof Kosmowski, właściciel sieci sklepów Prestige Męski.

I dodaje: By to zmienić, wspólnie z warszawską Fundacją „Wygrajmy zdrowie” postanowiliśmy zainicjować kampanię społeczną, która skłoni panów do zwrócenia większej uwagi na własne zdrowie i pozwoli przeciwdziałać wielu męskim chorobom.

Akcja informacyjna, o której mowa, odbędzie się w najbliższą sobotę w godz. 9-15 w siedzibie Prestige Męski w Białymstoku przy ul. Zwycięstwa 26. Tego dnia każdy będzie też mógł bezpłatnie skontrolować ciśnienie krwi oraz zbadać zawartość tłuszczu i wody w organizmie.

Oprócz zdrowia, organizatorzy „Festiwalu męskiej elegancji” zadbają także o nienaganny styl swoich gości:

- Przez cały czas trwania imprezy do dyspozycji klientów będzie fachowo przeszkolony personel, udzielający porad w zakresie mody i elegancji oraz służący pomocą w zakresie doboru poszczególnych elementów garderoby oraz dopasowania ich do sylwetki – dodaje Krzysztof Kosmowski.

Festiwal to także czas kuszących promocji i nowych, niższych cen na cały asortyment. Co istotne, 1 zł od każdej koszuli sprzedanej w jego trakcie przekazany zostanie na rzecz Fundacji „Wygrajmy zdrowie”, której celem jest edukacja i promocja profilaktyki antynowotworowej oraz pomoc pacjentom onkologicznym.

„Festiwal męskiej elegancji”:
11-14 grudnia (czwartek-piątek: w godz. 9-18, sobota-niedziela: w godz. 9-15)
Salon Prestige Męski ul. Zwycięstwa 26 Białystok

publicum