Moda » Biżuteria

Zegarki Aviator na Radom Air Show 2011

Dobrze znane i lubiane tak przez lotników, jak i miłośników zegarków w Polsce modele rosyjskich czasomierzy Aviator, wspierają tegoroczną edycję pikniku Radom Air Show 2011, który odbędzie się w dniach 27 i 28 sierpnia.

Zegarki tej firmy, już przez samą nazwę wskazują na swoje lotnicze konotacje. Tak też w rzeczywistości wygląda cała oferta tej wywodzącej się ze Związku Radzieckiego marki. Wszystkie linie wzornicze biorą swoje nazwy od słynnych, zwykle jeszcze radzieckich lotników, podniebnych maszyn lub lotniczego ekwipunku, a wzornictwo, mimo że zróżnicowane, nawiązuje do wyglądu przyrządów pomiarowych kokpitu pilota, gdzie zegar zawsze należał do grupy tych najważniejszych. Tak jak pomiar czasu jest niezbędny dla pokonywania podniebnych przestworzy, tak lotnicze nazewnictwo jest niezbędne dla zegarków Aviator.

Elementem lotniczego życia są oczywiście akrobatyczne, lotnicze pokazy. Któż z nas nie pamięta opisów, zakazanych przecież regulaminem, beczek kręconych przez polskich pilotów myśliwców w Anglii, z czasów II Wojny Światowej, przed lądowaniem w swojej macierzystej bazie po zwycięskim locie?

Współcześnie organizowane pikniki lotnicze, są pokazem najlepszego wyszkolenia, umiejętności poszczególnych pilotów i zespołów, oraz niezwykłych możliwości współczesnego tak latającego, jak i nawigacyjnego sprzętu. Są one równocześnie jednym ze sposobów rywalizacji pomiędzy pochodzącymi z różnych krajów i jednostek eskadr lotniczych. Tak więc, mimo zdarzających się niekiedy wypadków, organizacji takich pokazów potrzebują tak piloci i szersze grono osób związanych z lotnictwem, jak i zawsze licznie zgromadzeni widzowie. Aviator na Radom Air Show 2011
Związana z lotnictwem marka Aviator, której wyroby nieprzypadkowo często goszczą na nadgarstkach lotniczej braci, a najlepszym ambasadorem są piloci eskadry Striży (nazwa gatunku ptaków), która na samolotach MiG 29 Fulcrum szczyci się niezwykłą precyzją w trakcie wykonywania akrobacji lotniczych, poprzez swojego polskiego dystrybutora – firmę Poljot Euro wspiera w tym roku, najważniejsze w Polsce lotnicze pokazy – Radom Air Show 2011.
Aviator na Radom Air Show 2011

O tej współpracy, dzięki zorganizowanej w salonie odCzasu doCzasu wystawie: "Zegarki Aviator na Radom Air Show 2011"  wieści rozchodzą się także poza grono organizatorów pikniku, czy zegarkowych fascynatów. To także zasługa patronów medialnych: magazynów Pilot Club Magazyn, ManagerMBA, Chronos, oraz portalu internetowego Polska Biżuteria. Wystawa zegarków rozpoczyna się 10-tego lipca i potrwa co najmniej do czasu zakończenia pikniku Radom Air Show 2011.

Władysław Meller
www.zegarki.info.pl