Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Ziarenka pyszne i zdrowe – kasza Kuskus marki Halina

Kuskus to nieodłączny element kuchni bliskowschodniej i północnoafrykańskiej. Stanowi doskonałe połączenie walorów odżywczych, smakowych oraz wygody, przez co w mgnieniu oka pozwala przygotować sycące i pełnowartościowe posiłki.

Sięgając po kaszę Kuskus marki Halina możemy szybko i łatwo odmienić oblicze naszych codziennych obiadów, wplatając do rodzimej kuchni odrobinę egzotyki okraszonej bogactwem składników odżywczych.

Złocista uczta w mig

Znane od kilku tysięcy lat ziarenka kaszy kuskus powstają z twardej pszenicy durum, odznaczającej się bogactwem bezcennych składników odżywczych, do których zaliczamy błonnik i białko. Kasza Kuskus marki Halina to przysmak o unikatowym smaku, który w kilka chwil pozwoli nam przygotować zaskakująco przepyszne danie. Nieduże, złociste ziarenka są bowiem wcześniej poddawane procesowi gotowania na parze, dzięki czemu, aby delektować się ich smakiem wystarczy zanurzyć je w gorącej wodzie na ok. 5 min. W zależności od upodobań wodę możemy urozmaicić odrobiną przypraw, garścią świeżych ziół lub też zamienić ją na mleko, czy warzywny bulion, co pozwoli na tworzenie zupełnie nowych kompozycji aromatycznych.

Atuty kaszy kuskus sprawiają, że jest ona optymalnym źródłem energii dla osób dbających o sylwetkę lub dotkniętych niedyspozycją układu pokarmowego. Wybierając kaszę Kuskus marki Halina przygotujemy niezliczone potrawy, które będą zarazem pożywne, jak i lekkostrawne. Stanie się ona doskonałym dodatkiem do grillowanych warzyw, duszonych ryb, gotowanego na parze mięsa, urozmaici skład obfitujących w witaminy i minerały warzywnych sałatek, a w połączeniu z miodem i bakaliami zmieni się w smakowity i dietetyczny deser.

Kasza Kuskus marki Halina to sprawdzony przepis na pyszny, pełnowartościowy oraz bardzo szybki w przygotowaniu obiad dla całej rodziny.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem cennych dla zdrowia produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Kasza Kuskus marki Halina

Gramatura : 250 g

Cena detaliczna: 3,90 zł

Więcej informacji udziela:

Katarzyna Korek

FlyPR

tel. (+48) 730 121 885, (+48) 533 790 909

katarzyna.korek@flypr.pl

Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska