Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Ziarenka z charakterem – Ryż Dziki marki Britta

Gdy najdzie nas ochota na kulinarną podróż do krainy smaku, sprawdzonym przepisem na niepowtarzalne danie stanie się Ryż Dziki marki Britta. Jego podłużne, brunatne ziarenka to kwintesencja głębokiego, orzechowego aromatu wprost z natury.

Wybierając ten północnoamerykański specjał powitamy w naszym menu zaskakujące i wyjątkowo proste dania, które wprowadzą do szarej, jesiennej codzienności szczyptę zdrowia i wigoru.

Dzikość smaku

Wyszukany smak i zaskakujący wygląd to cechy charakterystyczne Ryżu Dzikiego marki Britta. Specjał ten to nic innego, jak ziarenka zizanii wodnej – rośliny występującej naturalnie na terenie Ameryki Północnej. Ryż Dziki marki Britta wyróżnia się na tle innych gatunków zbóż delikatną, orzechową nutą smakową, która w ciekawy sposób potrafi dodać charakteru nawet najprostszym daniom. Te intensywne i ciemne ziarna równie doskonale komponują się z mięsem, rybami, owocami morza jak i sałatkami. Sięgając po dziki ryż odkryjemy nie tylko nowe smakowe inspiracje, ale także nasycimy nasze menu dużą dawką białka oraz błonnika , które pozwolą tworzyć zarówno pyszne, jak i korzystne dla figury dania.

Ryż Dziki marki Britta to unikatowy w smaku oraz bardzo pożywny rarytas, będący idealnym dopełnieniem zdrowego oraz przepełnionego inspirującymi aromatami menu.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl raz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Ryż Dziki marki Britta

Gramatura : 4 x 50 g

Cena detaliczna: 13,99 zł

Więcej informacji udziela:

Katarzyna Korek

FlyPR

tel. (+48) 730 121 885, (+48) 533 790 909

katarzyna.korek@flypr.pl

Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

„Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

ul. Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska