Dom » Nieruchomość

Zielona Etiuda na półmetku sprzedaży

Uznany deweloper Atal sprzedał właśnie już trzydzieści sześć z siedemdziesięciu dwóch apartamentów, powstałych w ramach inwestycji Zielona Etiuda we Wrocławiu. Jest to najbardziej ekskluzywny projekt w historii Spółki.

Deweloper przygotował dla lokatorów takie atrakcje, jak Fitness Club połączony z siłownią, sauną i kawiarenką, a także basen oraz jacuzzi. Wszyscy mieszkańcy mają do nich dostęp za pomocą bezpośredniego przejścia podziemnego, prowadzącego z każdego budynku.

Deweloper proponuje swoim Klientom przestronne lokale dwu-, trzy-, oraz cztero-pokojowe, o metrażu wynoszącym od 51 do 112 m2. Apartamenty rozlokowane są w dziewięciu niezwykle atrakcyjnych, trzypiętrowych willach. W każdej z nich, znajduje się 8 lub 10 lokali. Cena za metr kwadratowy zaczyna się już od 9950 złotych.W kontekście kryzysu finansowego, który niezwykle mocno odbił się na rynku nieruchomościowym i odchodzeniu przez deweloperów od mieszkań o dużym metrażu, jesteśmy niezmiernie zadowoleni z wyników sprzedaży na osiedlu Zielona Etiuda. Biorąc pod uwagę, że 50% apartamentów tak luksusowej inwestycji znalazło już swoich nabywców, postrzegamy to jako duży sukces - mówi Mateusz Juroszek, PR Manager Atal S.A.

Każdy z zaprojektowanych w ramach inwestycji apartamentów został wyposażony w takie elementy jak: system klimatyzacyjny nowej generacji VRV firmy Daikin, indywidualny węzeł cieplny z programatorem, który umożliwia oszczędności cieplne nawet na poziomie 20%, czy też rozbudowany system video-domofonów kolorowych. O komfortowe warunki mieszkańców, ma również dbać ponad 13 tysięcy roślin, zasadzonych przez dewelopera na terenie osiedla.

Inwestycja zlokalizowana jest we wrocławskiej dzielnicy Krzyki, zaledwie 150 metrów od jednej z głównych wizytówek miasta - Parku Południowego. W

najbliższej okolicy znajdują się takie atrakcje jak Aquapark, westernowe miasteczko dla dzieci Jack`s City oraz funkcjonujący na terenie Wrocławskiego Toru Wyścigów Konnych - Gród Wrocławski.

Dla bezpieczeństwa lokatorów oraz ich dzieci postanowiliśmy zastosować najwyższe standardy bezpieczeństwa. Całe osiedle, włącznie z placem zabaw dla najmłodszych, jest nieustannie monitorowane. Dobytku lokatorów pilnuje ochrona , a inwestycja jest ogrodzona, by uniemożliwić osobom postronnym dostanie się na teren inwestycji. Dodatkowo, każdy lokal wyposażony jest w specjalne drzwi antywłamaniowe włoskiej firmy DIERRE - wylicza Mateusz Juroszek.

Zielona Etiuda została zaprojektowana przez wrocławskiego projektanta Wacława Bieniasz - Nikolsona. Więcej informacji na temat osiedla jest dostępne na stronie internetowej www.zielonaetiuda.pl

klok