Gospodarka » Żywność

Zioła mrożone od FRoSTY docenione za innowacyjność

Mrożone Bazylia, Koperek, Pietruszka i mieszanka 8 ziół od FRoSTY zachwyciły jury i otrzymały tytuł Dobry Produkt 2014 r. w kategorii innowacyjność.

Zioła od FRoSTY są pierwszym tego typu produktem na polskim rynku. Pietruszka, Bazylia, Mieszanka 8 ziół i Koperek są siekane i mrożone tuż po zbiorach, zachowują świeżość oraz wyjątkowy smak, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Pasują do zup, sałatek i kanapek, a także wielu innych potraw, wzbogacając ich smak. Kartoniki o pojemności 75 g z wygodnym otwarciem ułatwiają gotowanie i mieszczą się w każdej zamrażarce.

Innowacyjność wyjątkowego pomysłu, jakim są zioła mrożone, zyskała nie tylko uznanie konsumentów. Zioła od FRoSTY zachwyciły także ekspertów. Zostały uhonorowane prestiżowym Certyfikatem Dobry Produkt, przyznawanym przez redakcję magazynu Rynek Spożywczy, serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji oraz gronem ekspertów. Tę wyjątkową nagrodę 15 października 2014 r. odebrał Piotr Kamiński, przedstawiciel firmy FRoSTA, podczas uroczystej gali towarzyszącej VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

-To dla nas ogromne wyróżnienie – powiedział w trakcie swojego wystąpienia Piotr Kamiński. – Tym cenniejsze, że dotyczy innowacyjności, która od zawsze przyświecała działaniom firmy FRoSTA. Konsekwentnie wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom Klientów i wyznaczamy nowe rynkowe standardy. Zioła mrożone to rzeczywiście produkt innowacyjny. Cieszymy się, że zyskał tak duże uznanie konsumentów oraz branży.

Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, zioła mrożone, podobnie jak wszystkie pozostałe produkty FRoSTY, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników ani aromatów. Dostępne są w cenie 2,99 zł / 75 g.

JBcomm