Gospodarka » Żywność

Zupa orientalna z indykiem i makaronem

Ramen, jedna z popularniejszych japońskich zup, to nic innego jak rosół wzbogacony jajkiem, dużą ilością mięsa i niestandardowych dodatków. Dla miłośników orientalnych smaków, podpowiadamy jak wykonać ramen z polską nutą.

Składniki (4 porcje):

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

· 2 litry wywaru warzywno-drobiowego, może być z dodatkiem wołowiny, ugotowanego z gwiazdką anyżu

· 400 g piersi indyka

· 200 g pieczarek

· 1/2 opakowania (lub według własnych preferencji) makaronu spaghetti Conte di Roma

· 2 marchewki

· 6 kiszonych rzodkiewek lub 2 kiszone ogórki

· 1 mały ogórek zielony

· 2 garście szpinaku

· 1 gwiazdka anyżu

· natka pietruszki

· szczypiorek

· 6 łyżek ciemnego sosu sojowego

· 6 łyżek oleju Rapso

· 4 jajka

· 1 łyżka sezamu czarnego

· 1 plaster cytryny

· 1 łyżka octu jabłkowego lub ryżowego

 

Wykonanie:

1. Pierś indyka oczyszczamy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości plasterki.

2. Pieczarki obieramy i dokładnie myjemy. 8 mniejszych pozostawiamy w całości, resztę kroimy w plasterki.

3. Do miski wlewamy olej i sos sojowy i dokładnie mieszamy. Dodajemy indyka oraz wszystkie pieczarki. Pozostawiamy na 5 minut, mieszając od czasu do czasu.

4. Przekładamy na patelnię zawartość miski (indyk i pieczarki) i podsmażamy do momentu uzyskania ładnego koloru ze wszystkich stron.

5. W międzyczasie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

6. Gotujemy jajka w ulubionej formie – na miękko, twardo lub tylko samo żółtko.

7. Warzywa kroimy według własnych preferencji.

8.Zagotowujemy bulion i zdejmujemy go z ognia, a następnie dodajemy ocet, szpinak i przykrywamy na 2 minuty. Doprawiamy ewentualnie do smaku, np. sosem sojowym i ostrą papryką.

9. W tym czasie wykładamy do miseczek porcje makaronu, który następnie zalewamy bulionem (ze szpinakiem) i dosypujemy pozostałe składniki.

10. Jeżeli używamy całych jajek, to przekrajamy je na pół, układamy w misce i posypujemy sezamem.

11. Całość dekorujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »