Zdrowie » Medycyna
Żywiołowe święta bez stresu
Zobacz więcej zdjęć » |
Akademia Smaku Sokołów od początku swego istnienia rozwija działania wychodzące poza tematykę stricte kulinarną. - Współczesny tryb życia, w pośpiechu i stresie, nie sprzyja celebrowaniu posiłków - mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. - W Akademii Smaku Sokołów zachęcamy do odkrywania na nowo bogactwa smaków i czerpania z tego przyjemności i przekonujemy, jak korzystnie wpłynąć to może na podniesienie jakości całego życia. Szczególnie warto pamiętać o tym w przedświątecznym zabieganiu - by zmęczenie i stres spowodowane gorączkowymi przygotowaniami nie zniszczyły wyjątkowej atmosfery świąt Bożego Narodzenia.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Sposoby na uniknięcie świątecznych pułapek w interaktywnej prezentacji przedstawiła gościom warsztatów Alina Wajda-Lamparska - mentor i life coach. Każdy z uczestników, po wypełnieniu specjalnej ankiety, mógł zdefiniować swoje podejście do przygotowań świątecznych poprzez pryzmat „4 Żywiołów" i wyciągnąć z tego osobiste wnioski. Wyjątkowa atmosfera towarzyszyła również kolejnemu punktowi programu, jakim były warsztaty „do-it-yourself". Podczas nich goście wykonali ogrody w słoju, z bożonarodzeniowymi akcentami dekoracyjnymi.
Propozycje kulinarne, przygotowane według przepisów szefa kuchni Sokołów - Dominika Moskalenko, dowiodły, iż stworzenie wyjątkowego świątecznego menu nie musi oznaczać wielogodzinnych i pracochłonnych przygotowań. - Warto wykorzystywać produkty, które ułatwią nam pracę, na przykład gotową do pieczenia Szynkę Świąteczną Sokołów - mówi Dominik Moskalenko. - Innym wyrobem, który doskonale sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe, jak i składnik wykwintnych świątecznych sałatek jest mięso wolno gotowane - wstępnie przyrządzone i zamarynowane. W menu bożonarodzeniowego spotkania w Akademii Smaku Sokołów znalazły się: pieczony rostbef wołowy z sosem tatarskim, szynka świąteczna zapiekana w miodzie z gotowaną brukselką i okrasą z boczku surowo wędzonego, wolno gotowana łopatka wieprzowa w sałatce z pieczonego buraka i brukselki z dresingiem z octu balsamicznego.
- Podczas tych warsztatów chcieliśmy zmotywować naszych gości przede wszystkim do tego, by znaleźli czas dla siebie i dla swoich bliskich oraz przypomnieć, co jest najważniejsze w celebrowaniu wspólnie spędzanych chwil - podsumowuje Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)