Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Dbaj o swoje ciśnienie z PAUL HARTMANN Polska

Szybki tryb życia sprawia, że wiele osób zaniedbuje badania kontrolne, których nieodłącznym elementem jest pomiar ciśnienia krwi.

Pacjenci często zgłaszają się do specjalisty dopiero wtedy, gdy nadciśnienie tętnicze wymaga leczenia farmakologicznego. Aby uchronić się przed rozwojem tej choroby, należy samodzielnie badać ciśnienie. Z tego powodu warto mieć w domu ciśnieniomierze PAUL HARTMANN Polska.

Nadciśnienie tętnicze to choroba, na którą w Polsce cierpi aż 30% społeczeństwa. U wielu osób pierwsze oznaki pojawiają się już w młodym wieku, jednak większość z nich bagatelizuje ten problem. Udowodniono, iż obecność podwyższonych wartości ciśnienia tętniczego w wieku młodzieńczym zwiększa ryzyko wystąpienia nadciśnienia w późniejszym okresie. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę, iż dolegliwość ta prowadzi do miażdżycy, co w konsekwencji zwiększa ryzyko choroby wieńcowej i udaru mózgu. Bardzo istotnym elementem profilaktyki i leczenia nadciśnienia jest samodzielne monitorowanie poziomu ciśnienia krwi. Przy okazji zbliżającego się Światowego Dnia Nadciśnienia Tętniczego, który na całym świecie jest obchodzony 17 maja, w trosce o własne zdrowie, warto poddać się badaniu, które pozwoli na wczesne wykrycie ewentualnych skłonności do nadciśnienia.

Aby móc dokonywać samodzielnych pomiarów ciśnienia lub kontrolować skuteczność leczenia nadciśnienia, warto posiadać ciśnieniomierz w domu. PAUL HARTMANN Polska oferuje zautomatyzowane i łatwe w obsłudze ciśnieniomierze serii Tensoval®, które gwarantują wiarygodny i dokładny pomiar. W ofercie firmy znajdują się trzy automatyczne urządzenia do samodzielnej kontroli ciśnienia tętniczego krwi, do których należą: Tensoval® Duo Control, Tensoval® Comfort i Tensoval® Mobil, a także półautomatyczny ciśnieniomierz Tensoval® Compact. Aparaty Tensoval® otrzymały tytuł „Produktu Roku 2013” w kategorii ciśnieniomierzy w konkursie organizowanym przez Wydawnictwo „Apteka” na podstawie badania przeprowadzonego wśród farmaceutów z całej Polski.

Dodatkowo, PAUL HARTMANN Polska oferuje nową formę serwisu gwarancyjnego, działającego na zasadzie door to door. Nowy sposób reklamacji ciśnieniomierzy daje możliwość wysyłki wadliwego urządzenia bez konieczności wychodzenia z domu. Procedura jest bardzo prosta. Wystarczy zadzwonić pod bezpłatny numer 0 800 269 636, a pracownik infolinii umówi kuriera, który odbierze wadliwy ciśnieniomierz. Niezbędne jest także dołączenie wypełnionej karty gwarancyjnej wraz z dowodem zakupu. Po naprawie ciśnieniomierz jest ponownie dostarczany za pośrednictwem kuriera do klienta, na wskazany przez niego wcześniej adres.

joannat