Firma » Finanse

AFORTI™ Finance opłaci ZUS mikroprzedsiębiorcom z Mińska

Mikroprzedsiębiorcy uważają, że nie stać ich na regularne oszczędzanie spowodowane brakiem wolnych środków pieniężnych. Jednym z najczęściej wymienianych powodów są zbyt wysokie koszty prowadzenia biznesu, w tym stałe zobowiązania finansowe, które muszą ponosić niezależnie od wysokości dochodów

Jednym z takich zobowiązań jest comiesięczny obowiązek płacenia ZUS. Dlatego AFORTI™ Finance, w ramach Programu Wspierania i Promocji Lokalnej Przedsiębiorczości prowadzonego w Mińsku, przygotowało specjalną ofertę, w ramach której mikroprzedsiębiorcy mogą oszczędzać na przyszłość nie martwiąc się o opłaty ZUS.

Comiesięczny obowiązek płacenia składki ZUS spędza sen z powiek niejednej osobie prowadzącej działalność gospodarczą. Składki z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego, społecznego i funduszu pracy trzeba płacić niezależnie od wysokości dochodów osiągniętych w danym miesiącu. Nawet w przypadku płacenia minimalnych stawek ubezpieczenia, koszt rzędu 1042 złotych[1], jest często wydatkiem, który decyduje o stanie wolnych środków na koncie, większości mikroprzedsiębiorców.

W skali roku koszt najniższych opłat na ZUS to 12 504 złotych, w skali 10 lat aż 125 040 złotych. Kwoty te, choć w założeniu powinny, to jednak nie gwarantują bezpieczeństwa finansowego w postaci godnej emerytury, nie wspominając o innych, bieżących potrzebach - np. związanych z ochroną zdrowia. Dlatego też o zabezpieczenie finansowe na przyszłość każdy z nas powinien zadbać indywidualnie poprzez samodzielne i regularne oszczędzanie – tłumaczy Janusz Bieniek, Dyrektor Generalny AFORTI™ Finance.

AFORTI™ Finance opłaci ZUS, tym którzy chcą zacząć regularnie oszczędzać na przyszłość

AFORTI™ Finance, wychodząc naprzeciw potrzebom osób prowadzących działalność gospodarczą w Mińsku, przygotowało specjalną ofertę pozwalającą na regularne oszczędzanie pieniędzy, bez konieczności martwienia się o opłacanie składek ZUS.

– Od ponad miesiąca prowadzimy w Mińsku warsztaty edukacyjne „Praktycznie o Finansach” dla mikroprzedsiębiorców, dotyczące zarządzania budżetem domowym i firmowym. Teraz proponujemy konkretną ofertę, która pomoże oszczędzać pieniądze na przyszłość, a jednocześnie nie będzie obciążeniem w prowadzeniu działalności biznesowej. Nasza propozycja to tak naprawdę tylko zachęta do rozpoczęcia już teraz tego, co i tak konieczne. Im wcześniej zaczniemy regularnie oszczędzać, tym większe oszczędności zgromadzimy na emeryturę. Czy jesteśmy w stanie wyobrazić sobie swoje życie po zakończeniu aktywności zawodowej finansowane wyłącznie z emerytury gwarantowanej przez państwo?pyta Janusz Bieniek, Dyrektor Generalny AFORTI™ Finance.

Każdy mikroprzedsiębiorca, który do końca maja br. zdecyduje się regularnie oszczędzać i w tym celu zakupi produkt oszczędnościowy za pośrednictwem AFORTI™ Finance, otrzyma gwarancję, że firma opłaci za niego, w zależności od indywidualnych preferencji, do roku czasu składki ZUS. Dzięki takiemu rozwiązaniu, przedsiębiorca ma szansę zgromadzić kapitał w postaci oszczędności, które będą pracować na jego przyszłość, bez konieczności troski
o comiesięczne zobowiązania finansowe wobec Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Oferta dostępna jest do końca maja u przedstawicieli AFORTI™ Finance
.

O AFORTI™ Finance

AFORTI™ Finance jest spółką ekspercko-doradczą działająca w obszarze finansów przedsiębiorstw oraz osób prywatnych. AFORTI™ Finance należy do Aforti Holding S.A. - spółki notowanej na giełdzie i wchodzi w skład grupy kapitałowej, która skupia spółki świadczące usługi m.in. z zakresu ochrony zdrowia, bezpieczeństwa i finansów. Więcej informacji na stronie: http://afortifinance.pl/.

[1] Wysokość składek na ubezpieczenia społeczne, Fundusz Pracy, Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych i ubezpieczenie zdrowotne, Składki za styczeń - grudzień 2014 r., źródło: http://www.zus.pl/seminariaprognozy/default.asp?p=1&id=35

MultiComm