Firma » Bankowość

Alior Bank dołącza do programu „Mieszkanie dla Młodych”

Alior Bank, jako jeden z pierwszych banków w Polsce, dołączył do rządowego programu „Mieszkanie dla Młodych”.

Od 3 lutego br. klienci będą mogli składać wnioski o przyznanie kredytu  z dofinansowaniem wkładu własnego ze środków budżetu państwa.

16 stycznia br., Wiceprezesi Zarządu Alior Banku pan Krzysztof Czuba i pan Artur Maliszewski, podpisali w imieniu Banku umowę z Bankiem Gospodarstwa Krajowego w zakresie współpracy w ramach programu „Mieszkanie dla Młodych”. Zgodnie z jej założeniami klienci Alior Banku będą mogli ubiegać się o dofinansowanie wkładu własnego środkami pochodzącymi z Funduszu Dopłat.

Po bardzo dobrych wynikach programu „Rodzina na Swoim”, w którym uczestniczyliśmy, zdecydowaliśmy się na dołączenie do programu „Mieszkanie dla Młodych”. – powiedział Krzysztof Czuba, Wiceprezes Zarządu Alior Banku. Liczymy na to, że warunki uzyskania dofinansowania spowodują wzrost zainteresowania ofertą kredytów hipotecznych wśród młodych Polaków, którzy planują zakup nieruchomości. – dodał Artur Maliszewski, Wiceprezes Zarządu Alior Banku.

Program „Mieszkanie dla Młodych” skierowany jest do małżeństw, osób samotnie wychowujących dzieci, a także osób samotnych, w wieku do 35 lat. Warunkiem przyznania dofinansowania jest zaciągnięcie kredytu w banku w złotówkach z co najmniej 15-letnim okresem kredytowania w wysokości wynoszącej przynajmniej 50% ceny mieszkania, którego powierzchnia nie przekracza 75m², oraz domu o powierzchni nie większej niż 100m². Nieruchomości muszą zostać zakupione na rynku pierwotnym.

Informacje o warunkach dofinansowania są dostępne w Biuletynie Informacji Publicznej BGK na stronie www.bgk.com.pl.

Więcej informacji o Alior Banku dostępnych jest na stronie http://www.aliorbank.pl.

United PR

• avatar
    ~arthulus 2014-01-17 14:19:26

nie jako jeden z pierwszych..tak podali w komunikacie, ale to nieprawda