Firma » Bankowość

Alior Sync z najlepszym internetowym kontem osobistym

Alior Sync zajął pierwsze miejsce w rankingu kont osobistych, przygotowanym przez redakcję portalu Comperia.pl. Zestawienie miało na celu wyróżnienie rachunków, których miesięczny koszt nie przekracza 10 złotych.

W związku z jesienną falą podwyższania przez banki opłat za prowadzenie kont i używanie kart debetowych, portal Comperia.pl sprawdził gdzie i czy w ogóle można otworzyć rachunek, którego koszt nie przekracza 10 zł. miesięcznie. Z zestawienia zostały wyłączone rachunki dla dzieci, młodzieżowe oraz rachunki VIP. Spośród 18 kont, które spełniły przyjęte przez analityków kryteria, zwyciężyła oferta Alior Sync.

Na potrzeby rankingu zdefiniowano profil modelowego internauty, szukającego rachunku, do którego będzie miał dostęp zarówno przez Internet, jak również przez telefon. Klient będzie utrzymywać na rachunku saldo na poziomie 4 tys. zł miesięczne i wykonywać dwa przelewy internetowe wewnętrzne i trzy zewnętrzne. Klient zdefiniuje także jedno zlecenie stałe - zewnętrzne. Do konta zostaną wydane dwie karty, a ich posiadacz dwa razy w miesiącu wypłaci pieniądze z bankomatu, raz własnego, a raz z obcego.

Obecnie na rynku dostępnych jest zaledwie 18 kont, których miesięczny koszt utrzymania nie przekracza 10 złotych. Zwycięzcą najnowszego rankingu portalu Comperia.pl zostało konto osobiste Alior Sync. Rachunek osobisty w Alior Sync jest nie tylko najtańszym kontem na rynku, ale umożliwia również wypracowanie zysków przez jego posiadacza. Właściciele konta osobistego oferowanego przez Alior Sync mogą bezpłatnie wypłacać pieniądze ze wszystkich bankomatów w Polsce i na całym świecie oraz korzystać z usługi cashback w wysokości 5% wartości zakupów dokonanych w sklepach internetowych (do 200 zł. rocznie). Konto w Alior Sync jest bezpłatne, a korzystająca z niego osoba może w każdym miesiącu wykonać 10 bezpłatnych przelewów natychmiastowych.

Pierwsze miejsce zajęte w kolejnym rankingu stanowi potwierdzenie, że konto w Alior Sync utrzymało wiodącą pozycję wśród rachunków dla internatów - poprzednio zwyciężał m.in. w zestawieniach portalu TotalMoney.pl (w listopadzie 2012 roku oraz czerwcu 2013 roku).

Więcej informacji o Alior Sync znajduje się na stronie http://www.sync.pl/
i na Facebooku http://www.facebook.com/AliorSync