Firma » Reklama

Allegro wyznaje miłość

Pod hasłem „Kocham Cię. Allegro” ruszyła walentynkowa kampania reklamowa największej polskiej internetowej platformy handlowej. Na jej cel stworzone zostały piosenka i klip, których myślą przewodnią jest oczywiście... miłość.

Kampanii przewodzi videoklip wraz z piosenką wykonywaną przez zespół Plastic. Obraz przedstawia historie zakochanych par w towarzystwie przedmiotów, które pragną ofiarować swoim 'połówkom'.

Wśród podarunków są takie 'romantyczne gadżety', jak tłumik ze stali, puchate futro, czy ozdobne drzewka ogrodowe. Zakochani prezentują podobną różnorodność: to fani Star Trek, sympatyczni działkowcy, melancholijni Emo... Reżyserem klipu jest Bartek Piotrowski, jeden z najbardziej obiecujących młodych reżyserów i operatorów, nominowany ostatnio w kategorii najlepszego wideoklipu na festiwalu Plus Camerimage w Łodzi.

Obchodzący Walentynki zostali bardzo poważnie potraktowani przez Allegro. Specjalnie dla nich powstał serwis www.walentynki.allegro.pl . Można w nim wysłać kartkę do ukochanej osoby, ściągnąć  allegrowy, walentynkowy hit, obejrzeć video, pobrać klimatyczną tapetę i oczywiście kupić prezent dla ukochanej osoby.

Klip i piosenka emitowane będą w radio oraz internetowych portalach, serwisach społecznościowych i serwisach video. Kampania potrwa do 14 lutego.

ap

• avatar
    KrisKros 2011-03-01 14:14:29

Jestem ciekawa, czy na walentynki w przyszłym roku inne platformy w ten sposób będą się reklamować.Pomysł niezły, może i sprzedajemy.pl z niego skorzysta.