Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

AURECON plus- świeczki do uszu

Bawełniane rurki, nasączone mieszaniną wosku pszczelego i parafiny, pomogą usunąć nagromadzoną woszczynę i dokładnie oczyścić narząd słuchu. Polecane są m.in. przy bólach uszu i głowy, przy lekkich zapaleniach ucha środkowego, ostrym i przewlekłym katarze, migrenie...

Ucho ludzkie składa się z zewnętrznego, środkowego i wewnętrznego ucha. Zewnętrzne przewody słuchowe regularnie wypełniają się woszczyną. W przypadku nadmiernego jej wytwarzania woszczyna tężeje, przez co gorzej słyszymy. W wyniku niedostatecznego czyszczenia, woszczyna jest coraz głębiej wpychana do ucha… Najskuteczniejszą metodą jej usunięcia są świeczki do uszu, które były stosowane już w dawnych czasach, m.in. przez Indian Hopi. W 1656 roku, specjalistka medycyny naturalnej Sutanna Von- Tobar napisała w swoim rękopisie, iż w przypadku problemów z uszami- zapalano tzw. lejek z woskowanej substancji…

Świeczki do uszu AURECON plus to bawełniane rurki, nasączone mieszaniną wosku pszczelego i parafiny, które pomogą usunąć nagromadzoną woszczynę. Ciepło powstałe w wyniku palenia się świeczki zmiękcza nagromadzoną woszczynę, a podciśnienie, jakie tworzy się w uchu, w wyniku działania efektu kominowego, wysysa ją. Równocześnie dochodzi do wyrównania ciśnienia przez trąbkę Eustachiusza w okolicy całej głowy i szyi.

Dodatkowo, ciepło ze świeczki ogrzewa mikrosystem płatka ucha i stymuluje strefę odruchów, co korzystnie wpływa na przebieg przeziębienia.

Świeczki do uszu AURECON plus mogą działać pozytywnie, m.in.:

przy bólach uszu i głowy, przy lekkich zapaleniach ucha środkowego, swędzeniu w uchu, szumie w uszach, odczuwaniu ciśnienia w uszach i głowie, migrenie, ostrym i przewlekłym katarze, zaburzeniach węchu, zapaleniu migdałków itp.

Dla bezpieczeństwa i lepszej skuteczności świece douszne zostały wyposażone we wkład ochronny Aurecon system, który chroni przed przypadkowym dostaniem się ciał obcych do wnętrza ucha.

Stosowanie: zaleca się wykonywanie profilaktycznego czyszczenia świecami 1 raz w miesiącu. Kuracja profilaktyczna powinna być wykonywana przez 3 następujące po sobie dni.

Dla osób, które wolą dotyk materiału od plastiku na końcu świecy- w aptekach dostępne są także świece AURECON NATURAL.

Dystrybutor: Herb- Pharma Sp. z o.o.

Produkt dostępny w aptekach bez recepty.

Cena: 15zł/opakowanie zawierające 2 świeczki do uszu + papierowy pierścień

efektpr