Motoryzacja » Moto Serwis

Auto Special Oddział Sobiesław Zasada Warszawa najlepszym serwisem mechanicznym w Polsce

Podczas siódmej Gali Nagród PZWLP w grudniu 2014 roku laureatem w kategorii Najlepszy Serwis Napraw Mechanicznych została firma Auto Special Sp. z o.o., Oddział Sobiesław Zasada Warszawa.

Przedstawicielom zwycięskiego serwisu nagrodę wręczył Daniel Trzaskowski – Członek Zarządu Polskiego Związku Wynajmu i Leasingu Pojazdów oraz Dyrektor Sprzedaży Flotowej Volkswagen Leasing.

Na szczególne podkreślenie zasługuje fakt, że Auto Special już po raz drugi z rzędu został uznany za najlepszy serwis w Polsce. Wręczając statuetkę zwycięskiej firmie Daniel Trzaskowski,  powiedział:

Najlepszy serwis mechaniczny to szczególna nagroda. Ocenie firm członkowskich PZWLP podlegają nie tylko wysoka jakość napraw, ich terminowość czy sprawne procedury, ale i najwyższy poziom obsługi klienta flotowego. Zdobycie tej nagrody przez dwa kolejne lata to niełatwe zadanie, ponieważ konkurencja jest duża i obejmuje kilkadziesiąt serwisów współpracujących z firmami CFM w naszym kraju.

W imieniu Auto Special nagrodę odebrał Andrzej Kowalewski, Dyrektor warszawskiego Oddziału firmy, który stwierdził:

Serwis mechaniczny to mocna strona Auto Special. Kluczem do naszego sukcesu jest z pewnością indywidualne podejście do klienta: systematycznie zbieramy i analizujemy informacje zwrotne oraz sugestie klientów, słuchamy ich i wyciągamy wnioski. Inwestujemy też w ludzi, nie tylko w kwestii szkoleń, ale i pozytywnej atmosfery w pracy. Jeśli nasi pracownicy czują się dobrze w firmie, to klienci również to odczuwają i chętnie do nas wrócą. Te atuty z pewnością wykorzystamy starając się o kolejną nagrodę PZWLP.

Polski Związek Wynajmu i Leasingu Pojazdów przyznaje nagrody branży flotowej od 2008 roku. Laureatami zostają najlepsze w swoich dziedzinach serwisy (Najlepszy Serwis Napraw Mechanicznych i Najlepszy Serwis Blacharsko-Lakierniczy) oraz firmy, które podejmują ponadstandardowe działania na rzecz ochrony środowiska i wzrostu bezpieczeństwa w swoich flotach (Nagrody Eko Flota i Bezpieczna Flota). Ideą nagród PZWLP jest propagowanie aktywności firm oraz projektów wpływających na poprawę bezpieczeństwa i budowę postaw proekologicznych we flotach samochodowych, a tym samym – na polskich drogach. Nagrody PZWLP to obecnie jedne z najbardziej prestiżowych wyróżnień w branży flotowej w Polsce. Do tej pory zostało do nich nominowanych ponad 530 firm.

Klienci flotowi z pewnością różnią się od indywidualnych. Zwracają uwagę nie tylko na jakość napraw, ale i na sprawne procedury, krótki czas realizacji zleceń, właściwe raportowanie czy fakturowanie. Ważna jest również otwartość na oczekiwania klienta. Najwyższe noty w tych dziedzinach otrzymała od członków PZWLP firma Auto Special Sp. z o.o., Oddział Sobiesław Zasada Warszawa, która do grudnia 2015 roku będzie szczyciła się tytułem Najlepszego Serwisu Napraw Mechanicznych – podsumował Daniel Trzaskowski Członek Zarządu Polskiego Związku Wynajmu i Leasingu Pojazdów oraz Dyrektor Sprzedaży Flotowej w Volkswagen Leasing.

MultiComm