Firma » Biura

Automatyczne uzupełnianie atramentu

Denerwuje Cię, że w momencie, kiedy potrzebujesz wydrukować lub skserować musisz wychodzić z domu, iść do najbliższego punktu ksero, bo w domu oczywiście drukarka znowu zakomunikowała brak atramentu, a jego uzupełnianie jest zbyt drogie?

Jasne, że tak, wszystkich nas to irytuje, ale z drugiej strony mamy zapewnioną oszczędność w związku z prześciganiem się o jak najatrakcyjniejsze oferty punktów ksero.

Jednak czy nie zastanawia Cię dlaczego takim punktom opłaca się drukowanie za dziesięć groszy stronę lub kserowanie za siedem groszy? Powiecie, że związane jest to z ilością zleceń, ale to nie wszystko. Ostatnio popularny jest system CISS, jest to system stałego zasilania atramentem CISS. Jest to nowoczesna technologia drukarska, która powoduje, że drukowanie staje się bardziej opłacalne i korzystniejsze.

Każdy z nas zna zasadę im więcej, tym lepiej. Faktycznie zasada ta sprawdza się w przypadku kupowania większych opakowań produktów, które po przeliczeniu okazują się tańsze niż w mniejszych opakowaniach. Taka zasada ma także odniesienie w przypadku tuszów do drukarek. Doskonale wiemy, że oryginalne tusze są bardzo drogie, a przy tym niestety mało wydajne. Dlatego zastosowanie ich większej wersji oraz możliwość uzupełnienia.

System CISS pozwala zatem na bardziej korzystne użytkowanie wszelkiego rodzaju drukarek, ponieważ pojemniki z tuszami w tym systemie można podłączyć praktycznie do wszystkich typów. Dodatkowo są one bardziej opłacalne, starczają na dłużej, co zmniejsza koszt użytkowania. Zastanawiające jest jak bardzo system ten mógłby ułatwić także nasze życie w domu czy w biurze.

Jak widać warto inwestować w nowoczesne technologie, ułatwiają nam one życie pozwalają korzystniej użytkować produkty, które nie są nowoczesnym wynalazkiem. Co więcej dzięki takim zastosowaniom już nie powinna nas tak często zaskakiwać sytuacja, w której będzie brakować tuszu, kiedy musimy coś wydrukować lub skserować.

l.nowak1815