Technologie » Telekomunikacja

Avista Media w trosce o pacjentów Miedziowego Centrum Zdrowia

Krótszy czas oczekiwania na połączenie z rejestracją, telefoniczna informacja o zmianach związanych z wizytą pacjenta w placówce medycznej - to udogodnienia, jakie od lipca bieżącego roku mają pacjenci Miedziowego Centrum Zdrowia.

Wizyta u lekarza bardzo często kojarzy się pacjentom z odległymi terminami, długimi kolejkami, nierzadko również z bezskutecznymi próbami dodzwonienia się do przychodni. Wychodząc naprzeciw potrzebom zarówno pacjentów, jak i pracowników placówek medycznych, coraz częściej sięga się po nowoczesne rozwiązania technologiczne. Szczególnie przydatne są one w rozbudowanych ośrodkach medycznych, takich jak Miedziowe Centrum Zdrowia, które posiada swoje placówki w Głogowie, Lubinie i Legnicy. Mając na uwadze wysoką jakość świadczonych usług oraz komfort pacjentów, Dyrekcja Miedziowego Centrum Zdrowia w Lubinie zdecydowała się podpisać umowę z firmą Avista Media na świadczenie usługi profesjonalnej telerejestracji.

- Wszyscy zdajemy sobie sprawę, jak ważna jest organizacja czasu pracy, zwłaszcza w placówkach medycznych, gdzie w grę wchodzi ludzkie zdrowie, a nawet życie. Dla dobra pacjentów, ale i dla sprawnego funkcjonowania placówki warto powierzyć wspomniany zakres usług nowoczesnemu telecentrum wyspecjalizowanemu w zdalnej obsłudze klientów – mówi Marcin Luboń, prezes zarządu Avista Media.

Telerejestracja, realizowana przez spółkę Avista Media w ramach modelu business process outsourcing, daje pacjentom możliwość rejestracji wizyty w placówce medycznej za pośrednictwem połączenia telefonicznego. Na podstawie informacji zawartych w istniejącym systemie Miedziowego Centrum Zdrowia konsultant Avista Media wskazuje najbliższy możliwy termin wizyty. Tego typu rozwiązanie ułatwia dostęp do kompleksowych i aktualnych informacji na temat usług medycznych.

Infolinia, obsługiwana przez spółkę Avista Media, pozwala na przyjmowanie połączeń przychodzących jednocześnie z wielu numerów telefonów MCZ. Gwarantuje to odebranie niemal każdego telefonu oraz precyzyjne przekierowanie do poszczególnych przychodni. Dodatkowo telemarketerzy realizujący usługę oddzwaniają do pacjentów w momencie pojawienia się jakichkolwiek zmian związanych z ich wizytą w placówce.

- Inną cenną zaletą dla placówki medycznej jest możliwość korzystania ze sprawdzonego systemu, bez konieczności ponoszenia kosztów inwestycyjnych w rozwój własnej infrastruktury. Jednocześnie dyrekcja może na bieżąco kontrolować koszty usługi, a przede wszystkim optymalnie zarządzać czasem pracy personelu medycznego i pomocniczego – wyjaśnia Marcin Luboń. – Do tego dochodzi również zapewnienie właściwej ochrony informacji i danych osobowych pacjentów.

W celu zapewnienia pełnego bezpieczeństwa procesów realizowanych przez contact center w Avista Media obowiązują ścisłe procedury dotyczące ochrony zarówno obiektów, jak i systemów teleinformatycznych oraz gromadzonych i przetwarzanych danych osobowych zgodnie  z obowiązującymi regulacjami prawnymi. Stanowi to pełną gwarancję komfortu zarówno dla  pacjentów, jak i  placówek medycznych.

Kontakt dla mediów:

Agnieszka Łesiuk

PR time – Agencja Public Relations

tel. (+48 71) 33 70 686

e-mail: agnieszka.lesiuk@prtime.pl

AVISTA MEDIA oferuje w modelu business process outsourcing specjalistyczne usługi call center/contact center oraz innowacyjne rozwiązania telekomunikacyjne dla przedsiębiorstw oraz instytucji, które w swojej działalności inicjują i podtrzymują kontakty z dużymi grupami klientów. W oparciu o nowoczesną platformę multikomunikacyjną i elastyczne zasoby organizacyjne firma obsługuje relacje z klientami, wykorzystując wszystkie kanały telefonicznego oraz internetowego kontaktu.

Firma prowadzi dwa nowoczesne contact center - pod Wrocławiem i w Legnicy - wyposażone w zaawansowane systemy informatyczne. W obu z nich pracuje profesjonalna, specjalistycznie przeszkolona kadra - to w sumie 300 konsultantów, marketerów i specjalistów IT. Konsultanci AVISTA MEDIA dostępni są non stop, 365 dni w roku, 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę.

AVISTA MEDIA jest spółką zależną Telefonii Dialog, należącą do Grupy Kapitałowej KGHM Polska Miedź.

Zespół AVISTA MEDIA posiada ponad 12 lat doświadczenia, zdobytego w najbardziej konkurencyjnej z branży: telekomunikacji, obsługując w pełnym zakresie kontakty z blisko 700 tys. abonentów oraz internautów Telefonii Dialog. Realizuje również kampanie dla innych operatorów telekomunikacyjnych oraz instytucji i firm z różnych branży.

Więcej informacji na stronie

www.avistamedia.pl