Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

#BackToSchool – II śniadanie, które dzieci pokochają!

#BackToSchool – II śniadanie, które dzieci pokochają!
Zobacz więcej zdjęć »
Po sezonie wakacyjnym powrót do szkoły staje się coraz bliższą perspektywą dla każdego ucznia i studenta. Wraz z nadejściem jesieni, zmienia się także menu. Jednak koniec sezonu na wiele owoców i warzyw nie musi oznaczać nudy w kuchni.

Bakalie i przekąski bakaliowe Siesta będą świetnym, kolorowym uzupełnieniem bogatej w składniki odżywcze uczniowskiej diety.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Menu dzieci i młodzieży powinno być nie tylko wartościowe i smaczne, lecz także proste w przygotowaniu, urozmaicone i kolorowe. Dlaczego? Bo właśnie w tym okresie kształtują się nawyki żywieniowe i chęć samodzielnego przygotowywania posiłków. Wiele zależy w tym obszarze od rodziców, którzy mogą zadbać o dobrej jakości, różnorodne składniki, ciekawe przepisy i przede wszystkim – czas spędzony wspólnie w kuchni.

Kolorowe tortille to doskonała propozycja na pierwsze śniadanie lub szkolną przekąskę, jeśli zabierzemy je w specjalnym pojemniczku. Łatwo je przygotować, są kolorowe, aromatyczne i zawierają wartościowe, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki. Z dodatkiem pysznych bakalii Siesta, dadzą poczucie sytości i zmniejszą ochotę na podjadanie niezdrowych przekąsek. 

Przygotuj z dzieckiem wspólne śniadanie albo podsuń tę inspirację. Smacznego!

 

Tortille w śródziemnomorskim stylu

 

Składniki:

- 1 opakowanie tortilli pełnoziarnistych

- kilka plasterków szynki bez konserwantów

- kilka suszonych pomidorów

- kilka oliwek

- 1 opakowanie rukoli

- 1 awokado

- 3 papryki (czerwona, żółta, zielona)

- 1 czerwona cebulka

- Słonecznik łuskany Siesta

- Pestki dyni Siesta

- Pieprz czarny mielony Appetita

- Zioła prowansalskie Appetita

- szczypta soli

- kilka łyżek oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

ü  Szynkę, suszone pomidory, oliwki i papryki pokrój w cienkie paseczki. Cebulkę poszatkuj w piórka. Składniki przełóż do jednej miseczki. Dodaj rukolę. Wsyp do miski ze składnikami.

ü  Obierz awokado, oddziel je od pestki i rozgnieć w drugim naczyniu z oliwą z oliwek, dodając szczyptę soli, Pieprz czarny mielony Appetita i Zioła prowansalskie Appetita.

ü  Na suchej patelni podpraż Pestki słonecznika i Pestki dyni Siesta.

ü  Pastą awokado posmaruj z jednej strony tortillę.

ü  Posyp pestkami dyni i słonecznika.

ü  Na placku rozłóż równomiernie mieszankę warzyw i szynki.

ü  Delikatnie zawiń tortillę w kopertę i spakuj do pojemniczka.

 

Smacznego!

 

Pestki dyni  Siesta,  90 g, cena: ok. 5 zł

Słonecznik łuskany Siesta 90 g, cena: ok. 2 zł

Zioła prowansalskie Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł

Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »