Technologie » Komputery

Bądź niezależny dzięki nowej klawiaturze i myszce RAPOO

Głównym mottem marki RAPOO są słowa „Żyj bezprzewodowo”. Firma powstała w 2002 roku i od tej pory wciela w życie swoją filozofię. Stworzyła serie bezprzewodowych myszek, klawiatur i słuchawek, które łączą się z innymi urządzeniami za pośrednictwem technologii Bluetooth, 2,4 GHz i 5GHz.

Ze swoimi produktami weszli na rynek polski dokładnie rok temu (wrzesień 2012) i od tej pory marka zdobywa coraz większe grono użytkowników. Dzięki stonowanemu, lecz nowoczesnemu designowi, doskonale wpisują się w gusta współczesnego człowieka. Zarówno profesjonalni gracze, jak i pracownicy biurowi znajdą w ofercie RAPOO produkty, które spełnią wszystkie ich oczekiwania.

Jednym z ciekawszych produktów tej marki dostępnym w sklepie redcoon.pl, jest zestaw klawiatura + myszka RAPOO 8900P. Zastosowano  tu system komunikacji radiowej w paśmie 5 GHz, który eliminuje wszelkie zakłócenia  ze strony urządzeń przystosowanych do pracy w standardzie 2,4 GHz. Pozwala to na uzyskanie niezwykle wysokiej precyzji działania. Klawiatura posiada inteligentne przyciski funkcyjne podświetlające się, gdy czujniki wychwycą bliskość dłoni użytkownika. Jest to szczególnie przydatne podczas użytkowania sprzętu nocą bądź w ciemnych pomieszczeniach. Ponadto klawiatura, mimo swego ultracienkiego profilu (4 mm w najgrubszym miejscu), jest niezwykle wytrzymała i solidna, a to dzięki stalowej podstawie i aluminiowemu panelowi. Wielkoprzyciskowa mysz idealnie wpasowuje się w dłoń, dzięki czemu można nią kierować jeszcze sprawniej i bardziej precyzyjnie.

Produkty RAPOO są dostępne w sklepie internetowym redcoon.pl.

redcoon Polska Sp. z o.o.