Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Bardzo groźne chpisy

Bardzo groźne chpisy
Zobacz więcej zdjęć »
Amatorzy chrupiących talarków powinni jak najszybciej ograniczyć ich spożycie do minimum, a najlepiej całkiem z nich zrezygnować.

Polscy badacze z Instytutu Żywności i Żywienia wykazali ostatnio, że chipsy są źródłem bardzo toksycznego akrylamidu. To substancja, która występuje również w dymie papierosowym. Powoduje ona, że w organizmie wzrasta poziom związków wywołujących stany zapalne.





 Rośnie także stężenia złego cholesterolu, który przyczynia się do rozwoju miażdżycy. Ponadto akrylamid niszczy naturalne przeciwutleniacze.

Neutralizują one wolne rodniki. Gdy ich brakuje, tkanki starzeją się dużo szybciej, są też bardziej podatne na zmiany nowotworowe.




Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Poradnik kulturystyczny - ciekawe artykuły
http://poradnikkulturysty.blox.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Za 2 dni:
Warsztaty online „Technologie medyczne w modelach zintegrowanej opieki zdrowotnej”
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »