Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

BELL DZIĘKUJE MEDYKOM

BELL Polska w ramach akcji #WdzięczniMedykom produkuje profesjonalne osłony twarzy i przekazuje je szpitalom

Czas pandemii to chwile, kiedy każde wsparcie i każda pomoc są na wagę złota. Jednak największego wsparcia potrzebują zwłaszcza Ci, bez których nie mielibyśmy sił zawalczyć o lepsze jutro i którzy codziennie narażają dla nas swoje zdrowie i życie – mówi właściciel firmy Bell, Krzysztof Pałyska.

Dołączając do podziękowań dla codziennych bohaterów – pracowników służby zdrowia, Bell Polska, polski producent kosmetyków kolorowych, uruchomił produkcję specjalnych osłon ochronnych twarzy.

Zdajemy sobie sprawę, że obecny czas to potężne wyzwanie i sprawdzian dla nas wszystkich. Nie zdamy go, jeśli nie będziemy wsparciem dla siebie nawzajem. Wiemy jak ogromne jest zapotrzebowanie na sprzęt ochronny, dlatego jako polski producent czujemy się w obowiązku wspierać rodzime placówki zdrowia i uruchomiliśmy produkcję profesjonalnych osłon twarzy, zmniejszających ryzyko zarażenia się wirusem. Przekazujemy je pierwszej linii ognia, czyli lekarzom oraz personelowi medycznemu - dodaje Krzysztof Pałyska.

Osłony twarzy sprawdzają się doskonale, stanowią szczelną tarczę ochronną, są lekkie i wygodne w noszeniu, można je poddać bezpiecznej dezynfekcji i użytkować wiele razy.

Firma Bell Polska nieodpłatnie przekazała już ponad 50 000 szt. osłon twarzy do 60 szpitali i placówek medycznych, kolejne partie dla medyków są już w drodze więc niebawem zostaną dostarczone.

W odpowiedzi na liczne zapytania konsumentek i na ich prośbę, Bell uruchomił również możliwość dołączenia do akcji. W ich sklepie internetowym jest możliwość nabycia osłon twarzy w bardzo korzystnej cenie, a każda zakupiona osłona to dodatkowa przekazana najbardziej potrzebującym.

BELL Polska