Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Bezglutenowe Paluszki rybne firmy PESCANOVA - koniec z wyrzeczeniami
Zobacz więcej zdjęć » |
Morszczuk w smacznej odsłonie
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.
Po morszczuka powinniśmy sięgać szczególnie wtedy, gdy zmagamy się z chorobami serca, układu nerwowego lub chcemy zadbać o lepszą kondycję fizyczną. Jako bogate źródło żelaza ta ryba pomoże nam obniżyć poziom cholesterolu we krwi i wesprze nas w zdrowym odchudzaniu. Wprowadzenie morszczuka do naszej diety może nam pomóc utrzymać prawidłową pracę metabolizmu oraz wzmocnić odporność. Ten rodzaj ryby jako element domowych posiłków skutecznie zapobiegnie powstawaniu problemów zdrowotnych w życiu całej naszej rodziny.
Zdrowe rozwiązanie
Osoby cierpiące na celiakie, nietolerujące glutenu, jak i również świadomie odrzucające ten składnik w diecie mogą w końcu ze spokojem rozkoszować się smakiem ulubionych paluszków rybnych. Jeśli uważamy, że rezygnacja z makaronu, słodyczy i pieczywa wyeliminuje na dobre gluten z naszego życia, to czeka nas spore rozczarowanie. Dieta chorych na celiakie jest bardzo rygorystyczna, a jej wprowadzenie wymaga często zaangażowania i wyrzeczeń całej rodziny, dlatego bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA to przede wszystkim doskonała propozycja na szybki obiad z bliskimi, który z pewnością sprosta oczekiwaniom każdej osoby zasiadającej przy stole.
Do tej pory panierowane posiłki mogły sprawiać osobom z celiakią największy problem - bowiem zarówno bułka tarta, jak i różnego rodzaju otręby czy mąki nie mogły gościć w ich kuchni. Głównym składnikiem panierki bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA są mąka ryżowa i kukurydziana. Dzięki temu przyrządzony posiłek nie będzie szkodliwy dla chorych na celiakie, a rezygnującym z glutenu ułatwi życie w zgodzie z prowadzoną dietą.
Smakowita odmiana od rutyny
Wymieniając zalety z wprowadzenia do swojego menu produktów rybnych, nie możemy zapomnieć o smaku. Artykuły bezglutenowe są często kojarzone jako mdłe, „kartonowe”, bez wyrazu. Paluszki z morszczuka firmy PESCANOVA zrywają z tym stereotypem. Dzięki wyrazistemu smakowi morszczuka, paluszki będą świetnym urozmaiceniem domowych obiadów oraz doskonałą przekąską na wszelkie okazje i spotkania z bliskimi. Można je podawać w wielu odmianach – z dipami, w towarzystwie frytek, ziemniaków czy jako dodatek do sałatki i czosnkowych grzanek. Ich najważniejszą zaletą jest jednak błyskawiczny czas przygotowania. Usmażone do momentu uzyskania złocistego koloru będą soczyste i chrupiące, a przygotowane w piekarniku bardziej delikatne, lekkie i kruche. Bezglutenowe paluszki firmy PESCANOVA to zdrowa i smaczna propozycja, która zadowoli nawet największego niejadka.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)