Zdrowie » Ciało
Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
• 1 opakowanie „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA
• sos alioli:
§ czosnek
§ sól
§ żółtko
§ sok z cytryny
§ sól
§ pieprz
§ szczypiorek
§ liście bazylii lub mięty
Przygotowanie:
1. Przygotowujemy „Morski kaprys” w bezglutenowej panierce PESCANOVA w piekarniku lub smażymy według wskazówek na opakowaniu.
2. Przygotowujemy sos – łączymy wszystkie składniki w misce i ucieramy.
3. Krążki „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA przekładamy na talerz i podajemy w towarzystwie sosu posypanego szczypiorkiem oraz dekorujemy listkami mięty lub bazylii.
Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. To produkty bogate w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Kalmary są również naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)