Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Bezpłatne badanie wzroku w Porcie Łódź

W weekend 27 – 29 maja klienci Portu Łódź będą mogli bezpłatnie sprawdzić swój wzrok. Wykwalifikowani pracownicy stoiska Vision Express przeprowadzą badania, odpowiedzą na pytania, a w razie potrzeby pomogą w doborze odpowiednich okularów.

Aż co piąty Polak ma niezdiagnozowaną wadę wzroku. Wielu z nas w ogóle nie odwiedza okulisty w przeświadczeniu, że nasz wzrok jest w jak najlepszym porządku. Tymczasem wada wzroku rozwija się bezboleśnie i powoli, powodując zniekształcenie obrazu i coraz większy dyskomfort. W trosce o oczy łodzian, w najbliższą sobotę i niedzielę specjaliści Vision Express będą sprawdzać wzrok klientom Portu Łódź.

Chętnie angażujemy się przedsięwzięcia prozdrowotne – mówi Emilia Lange – Cichocka, manager działu marketingu Portu Łódź – Akcja z Vision Express ma na celu promocję regularnego wykonywania badania wzroku. Postanowiliśmy dać naszym klientom możliwość bezpłatnego spotkania się z okulistą w weekend, kiedy łatwiej im będzie znaleźć czas na badanie.

Stoisko Vision Express stanie w strefie Gór, obok salonu Kakadu. Wzrok można zbadać przez cały weekend. Okulista będzie dostępny na stoisku w piątek w godz. 15:00 – 19:00, w sobotę w godz. 10:00- 19:00 i w niedzielę w godz. 11:00 – 17:00.

Katarzyna Rąkowska