Technologie » Internet

Bitdefender na liście finalistów SC Trust and Excellence Awards

Grupa ekspertów od cyberbezpieczeństwa wybrała finalistów konkursu SC Trust and Excellence Awards. W gronie wyróżnionych znalazła się między innymi firma Bitdefender.

Każdego roku specjaliści zajmujący się cyberbezpieczeństwem przeglądają setki zgłoszeń nadsyłanych do organizatorów konkursu SC Trust and Excellence Awards. Nagrody przyznawane są produktom, osobom oraz producentom. Inicjatorzy konkursu przyznają, że w tym roku napłynęła rekordowa liczba wniosków. Bitdefender znalazł się w piątce finalistów kategorii „Best Threat Detection Technology”, która obejmuje rozwiązania do wykrywania oraz usuwania nieprawidłowości występujących w całej sieci, w tym również urządzeniach mobilnych, aplikacjach chmurowych czy przedmiotach Internetu Rzeczy. Tego typu produkty rozpoznają nie tylko obecność intruzów wewnątrz sieci, ale również kiedy poruszają się w jej obrębie.

Jury konkursu wyróżniło oprogramowanie Bitdefender Endpoint Detection and Response. Eksperci zwracają uwagę na fakt, iż jest to samodzielny produkt komplementarny z technologiami prewencji innych firm, integrujący uczenie maszynowe, skanowanie w chmurze i analizator piaskownicy. Zastosowanie powyższych rozwiązań pozwala wykrywać działania cyberprzestępców, które wymykają się spod kontroli tradycyjnym mechanizmom chroniącym urządzenia końcowe.

SC Media, organizator SC Trust and Excellence Awards, już od trzech dekad zajmuje się cyberbezpieczeństwem, dzieląc się z czytelnikami spostrzeżeniami ekspertów branżowych, pogłębionymi analizami, aktualnymi wiadomościami, a także niezależnymi recenzjami produktów.

Marken