Technologie » Komputery

Bitdefender produktem roku AV-Comparatives

W najnowszym raporcie sporządzonym przez instytut AV-Comparaives Bitdefender został ogłoszony produktem roku w kategorii “AV-Comparatives Product of the Year 2022”.

Kryteria przyznawania tej nagrody są jasne, ponieważ zdobywa ją oprogramowanie antywirusowe, które uzyska najwyższy średni wynik w testach konsumenckich oraz od liczby nagród “Advanced+” uzyskanych podczas wszystkich testów przeprowadzonych 2022 roku.AV-Comparatives testował konsumencką wersję oprogramowania Bitdefender Internet Security. W ich ostatnim raporcie możemy przeczytać, że badacze zwrócili uwagę na jego skuteczność, automatyczne skanowanie dysków zewnętrznych, wyjątkowo przejrzysty i intuicyjny interfejs oraz łatwy proces instalacji produktu. Oprócz tego docenili także to, że fabryczne ustawienia oprogramowania zapewniają bardzo dobrą ochronę antywirusową dla każdego użytkownika bez konieczności zmiany ustawień, co jest bardzo pomocne w przypadku osób, które nie są ekspertami w dziedzinie IT.

Bitdefender jest Produktem Roku 2022 AV-Comparatives, otrzymując najwyższą nagrodę Advanced+ Award we wszystkich 7 testach w tym roku. Zdobywa również srebrną nagrodę za test zaawansowanej ochrony przed zagrożeniami oraz brązową nagrodę za test ochrony w świecie rzeczywistym i test ochrony przed złośliwym oprogramowaniem. Jego dobrze zaprojektowany interfejs użytkownika obejmuje dostosowywalną stronę główną, a dyski zewnętrzne są automatycznie skanowane po podłączeniu.” – możemy przeczytać w raporcie sporządzonym przez AV-Comparatives.

AV-Comparatives to niezależne laboratorium testowe, które przeprowadza, rygorystyczne testy oprogramowania antywirusowego. Instytut został założony w 2004 roku, a jego siedziba główna mieści się w Innsbrucku w Austrii. Opinie i raporty AV-Comparatives od 19 lat są bardzo cenione w branży cyberbezpieczeństwa ze względu na ich drobiazgowość i całkowitą bezstronność. Dlatego ubiegłoroczne wyniki zbiorcze są dobrą podstawą do tego, aby określić aktualne trendy w branży oraz to, w jakim kierunku ona zmierza.

Bardzo nas cieszy najwyższe wyróżnienie w plebiscycie przeprowadzonym przez ceniony instytut badawczy, jakim jest AV-Comparatives. Docenienie naszej pracy działa na nas bardzo mobilizująco, nie zamierzamy odpuszczać i wciąż będziemy doskonalili naszą pracę tak, aby zapewniać najwyższy poziom bezpieczeństwa wszystkim naszym klientom.” – Mariusz Politowicz z firmy Marken, dystrybutora rozwiązań Bitdefender.

Źródło: https://bitdefender.pl/bitdefender-produktem-roku-av-comparatives-2/

Data publikacji: 25.01.2023