Kultura, sztuka » Muzyka

Bombay Sapphire na koncercie Olgi Bończyk

11 marca w Studiu Koncertowym Polskiego Radia im. Witolda Lutosławskiego odbył się koncert promujący najnowszą płytę Olgi Bończyk. Aktorce towarzyszyła na scenie Polska Orkiestra Radiowa. Partnerem wydarzenia był gin Bombay Sapphire.

Uroczysty wieczór

Wydane w ubiegłym roku „Listy z daleka” to kompilacja dwunastu utworów stworzonych przez legendy polskiej muzyki. Wszystkie z nich należały niegdyś do repertuaru Kaliny Jędrusik – wybitnie uzdolnionej aktorki oraz piosenkarki, która za życia występowała na największych estradach w kraju i za granicą. Olga Bończyk od lat planowała sięgnąć po piosenki Jędrusik i przywrócić im dawną świetność swoimi aranżacjami. Wydana w dwudziestą rocznicę śmierci piosenkarki płyta jest wyrazem uznania dla jej nieocenionego talentu oraz dorobku artystycznego. Piękne aranżacje wykonane przez orkiestrę symfoniczną sprawiają, że płyta wyróżnia się spośród innych wydawnictw na rynku. O tym, jak brzmią utwory Jędrusik w akompaniamencie orkiestry na żywo mogli przekonać się goście zgromadzeni w Studiu Koncertowym im. Witolda Lutosławskiego, znajdującym się w siedzibie Polskiego Radia. Na ten wyjątkowy koncert przybyło liczne grono miłośników polskiej muzyki. Ciepły głos Olgi Bończyk oraz bezbłędny akompaniament orkiestry symfonicznej zachwycił wszystkich uczestników wydarzenia. Nic więc dziwnego, że koncert trwał aż dwie i pół godziny - licznym bisom oraz gromkim brawom nie było bowiem końca. Po tak udanej części artystycznej wieczoru, na gości czekało równie wyjątkowe przyjęcie. Wyśmienitą oprawę wieczoru wszystkim zebranym zapewniły wyborne koktajle przygotowane przez barmanów ze Stir&Shake, oczywiście na bazie ginu Bombay Sapphire. Gwiazda wieczoru, Olga Bończyk wraz z zaproszonymi gośćmi, świętowała swój sukces wznosząc toast wybornym Bombay Sapphire Gimlet. Nie zabrakło także orzeźwiającego Bombay Sapphire Collins oraz kuszącego kolorem Bombay Sapphire Baby Blue. Szafirowa oprawa wieczoru wywołała entuzjazm wśród obecnych na bankiecie gości i była doskonałym dopełnieniem pięknego koncertu.

DOSSIER

Bombay Sapphire to najwyższej jakości gin, którego butelka charakteryzuje się wyjątkową szafirową barwą. Jest produkowany w oparciu o oryginalna recepturę z 1761 roku. Unikalna kompozycja spirytusu zbożowe i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak
i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i unikalnego smaku.

Wyłącznym dystrybutorem ginu Bombay Sapphire w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com

Marta Więckowska