Kultura, sztuka » Kultura
Bombay Sapphire „W parze z wyobraźnią” – podsumowanie konkursu
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Inspirujący szafir
Marka Bombay Sapphire od początku swojego istnienia wyróżniła się na rynku alkoholi klasy Premium wyjątkowym smakiem i sekretną, niezmienną od 1761 roku recepturą. Nowatorski skład trunku opiera się na kompozycji dziesięciu roślin pochodzących z najodleglejszych zakątków świata. Jagody kubeby, rodem z egzotycznej wyspy Java zapewniają ginowi Bombay Sapphire korzenny posmak. Wyczuwalny, cytrusowy aromat trunku to zasługa skórki dojrzewających w hiszpańskim słońcu cytryn. Natomiast mieszanka rajskich ziół, korzenia chińskiej lukrecji oraz kolendry z gorącego Maroko zapewniają ginowi niezwykle wyrazisty i unikalny smak. Ta wyjątkowa kompozycja pieści wszystkie zmysły i wyśmienicie pobudza ludzką wyobraźnię. Unikalna mieszanka ziół stanowiła również inspirację dla uczestników konkursu „W parze z wyobraźnią”, organizowanego przez markę Bombay Sapphire oraz portal finelife.pl. Każdy z dziesięciu tematów konkursowych inspirowany był bowiem jednym z egzotycznych składników ginu.
Zwycięzcy konkursu Bombay Sapphire „W parze z wyobraźnią”
Konkurs skierowany był do wszystkich miłośników fotografii. Nadesłane przez nich prace prezentowały były sukcesywnie na łamach portalu finelife.pl oraz w zakładce konkursu na portalu Facebook. Jury, na którego czele stanęła redaktor naczelna magazynu finelife.pl Lidia Popiel, wyróżnić mogło tylko po jednym zdjęciu z każdego tematu. Autorzy wybranych prac, zakwalifikowali się do kolejnego etapu i zachowali szansę na wygraną. Dziesięcioma finalistami zostali: Agata Chybińska, Agata Skomorowska, Anna Kosiorek, Izabela Urbaniak, Justyna Zduńczyk, Klaudyna Sułek, Krzysztof Baranowski, Marysia Kapel oraz Patrycja Furmaniak. Ostatecznie, jury nagrodziło trzy oraz wyróżniło dwie prace. Autorzy wyróżnionych prac to Agata Chybińska oraz Marysia Kapel. Trzecie miejsce przyznano Agacie Skomorowskiej za jej wizualną interpretację aromatu skórki rajskich cytryn. Na podium stanęła również Justyna Zduńczyk, której zdjęcie inspirowane nasionami kolendry otrzymało drugą nagrodę. Bezkonkurencyjną zwyciężczynią całego konkursu została natomiast Izabela Urbaniak. Jury zgodnie oceniło, że jej praca inspirowana rajskimi ziarnami z Afryki zasługuje na pierwsze miejsce. Izabela Urbaniak już niebawem weźmie udział w warsztatach fotograficznych prowadzonych przez Lidię Popiel oraz odwiedzi jedno miejsce związane z pochodzeniem składników używanych do produkcji ginu Bombay Sapphire. Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!
DOSSIER
Bombay Sapphire to najwyższej jakości gin, którego butelka charakteryzuje się wyjątkową szafirową barwą. Jest produkowany w oparciu o oryginalna recepturę z 1761 roku. Unikalna kompozycja spirytusu zbożowe i dziesięciu starannie wyselekcjonowanych ziół i korzeni, tworzy niepowtarzalny smak i aromat tego trunku. Korzeń dzięgla nadaje piżmowy, ale zarazem bardzo delikatny aromat. Kora kasji tworzy nutę cynamonową, jagody kubeby – korzenny, lekko pieprzowy zapach z nutą cytryny i sosny, a rajskie zioła nadają całości wyrazistości i unikalnego smaku.
Wyłącznym dystrybutorem ginu Bombay Sapphire w Polsce jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa,
tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)