Firma » Finanse

Branża finansowa doceniła spółki Volkswagen Financial Services

Volkswagen Bank Polska S.A. zajął trzecie miejsce w kategorii „Dochodowość i efektywność” w rankingu „Gwiazdy Bankowości” Dziennika Gazety Prawnej. Z kolei Volkswagen Leasing GmbH Oddział w Polsce otrzymał „Portfel Roku Tygodnika Wprost” za Audi Perfect Lease.

Volkswagen Bank Polska wśród „Gwiazd Bankowości”

W rankingu „Gwiazdy Bankowości” podstawą oceny są wyniki ankiet zawierających dane z rocznych sprawozdań finansowych działających w Polsce banków. Uczestnicy oceniani są w czterech kategoriach: tempo rozwoju, struktura biznesu, dochodowość i efektywność, innowacyjność oraz – zbiorczo – za całokształt działalności. O przyznaniu firmie Volkswagen Bank trzeciej nagrody w kategorii „Dochodowość i efektywność” zadecydowały najkorzystniejsze wskaźniki w sprawozdaniu za 2015 rok, w tym stosunek kosztów do dochodów.

Audi Perfect Lease z „Portfelem Roku Tygodnika Wprost”

Tygodnik Wprost co roku wyróżnia najlepsze firmy w branży finansowej. Ranking ma na celu promowanie najciekawszych i ukierunkowanych na oczekiwania klientów usług finansowych. W ten zamysł doskonale wpisuje się tegoroczny laureat – Audi Perfect Lease – czyli nowoczesny leasing z wysoką wartością rezydualną, dedykowany dla nabywców samochodów marki Audi. Zwycięzca w kategorii „Produkt leasingowy”, oferowany przez Volkswagen Leasing, od kilku lat wpływa na ewolucję podejścia polskich klientów do kupowania i użytkowania samochodów.

Audi Perfect Lease to nasza strategia zmiany polskiego rynku finansowania samochodów. Przekonujemy klientów, że nie trzeba być właścicielem samochodu, żeby nim jeździć. To duża różnica i zmiana mentalna: czy kupić Audi za 200 tysięcy złotych lub sfinansować je w klasycznym leasingu za 4 tysiące zł, czy użytkować auto za 2 tysiące zł miesięcznie. Każda rata w Audi Perfect Lease wynosi 1% wartości auta. Produkty finansowe z wysoką wartością rezydualną są bardzo popularne na zachodzie. Perfekcyjnie trafiają też w potrzeby polskich przedsiębiorców i mają duży potencjał, czego potwierdzeniem są rosnące wyniki sprzedaży marki Audi – powiedział odbierając nagrodę Adam Sakławski, Brand Menedżer w Departamencie Sprzedaży Volkswagen Financial Services.

W czerwcu br. do spółek Volkswagen Financial Services trafiły w sumie cztery nagrody branży finansowej. Volkswagen Bank Polska S.A. zyskał tytuł „Najlepszy Bank 2016” wśród małych i średnich banków oraz zajął drugie miejsce pod względem sprawności działania banków w rankingu „50 największych banków w Polsce”.

MultiComm