Firma » Biznes

CBRE wybrana na zarządcę budynku Nowa Kamienica w Krakowie

CBRE, wiodąca na świecie firma doradcza na rynku nieruchomości, informuje, że została wybrana na zarządcę budynku Nowa Kamienica w Krakowie.

Nowa Kamienica to nowoczesny budynek biurowo-usługowy klasy A zlokalizowany w samym  centrum Krakowa przy ul. Rakowickiej, w bardzo bliskiej odległości od Dworca PKP, PKS oraz Rynku Głównego. Nieruchomość oferuje ok. 3 500 m kw. powierzchni użytkowej wraz z garażem podziemnym oferującym 46 miejsc parkingowych. Budynek składa się z siedmiu kondygnacji naziemnych i jednej podziemnej obejmującej parking, pomieszczenia techniczne oraz magazynowe. Głównymi najemcami są: Ocado, Cracovia Rentals i Chatham. Budynek, którego właścicielem jest spółka Kamarina Sp. z o.o., uzyskał pozwolenie na użytkowanie w 2005 roku.  Nowa Kamienica oferuje swoim klientom biura o wysokim standardzie wykończenia i rozwiązań architektonicznych w doskonałej lokalizacji w ścisłym centrum miasta.

CBRE zarządza w Polsce 30 nieruchomościami biurowymi, handlowymi, magazynowymi i wielofunkcyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700.000 m kw.

Aneta Mandziuk