Firma » Biznes

Certyfikacja Cisco TelePresence Video Master Partner dla NextiraOne

NextiraOne Polska spełniła wszystkie wymogi programu ATP i zdobyła certyfikację Cisco TelePresence Video Master Partner.

NextiraOne Polska spełniła wszystkie wymogi programu ATP i zdobyła certyfikację Cisco TelePresence Video Master Partner. Oznacza to, że eksperci NextiraOne są obecnie jeszcze lepiej przygotowani do sprzedaży, projektowania, instalowania i wspierania specjalistycznych technologii wideo, które stają się coraz ważniejsze dla polskich przedsiębiorstw. Według raportu Cisco Visual Networking Index, w latach 2010-2015 światowy ruch IP związany z wideokonferencjami biznesowymi wzrośnie sześciokrotnie. Wskaźnik ten będzie rósł prawie dwukrotnie szybciej niż całkowity ruch IP generowany przez firmy.

“Uzyskanie prestiżowej certyfikacji Cisco TelePresence Video Master Partner to dla nas ważne osiągnięcie, stanowiące potwierdzenie wiedzy eksperckiej oraz bogatych doświadczeń firmy w obszarze nowoczesnych technologii Cisco. NextiraOne będzie nadal koncentrować się na rozwoju oferty rozwiązań, które pomagają zmienić sposób funkcjonowania firm maksymalizując korzyści biznesowe dla klientów. – powiedział Marek Kobielski, prezes zarządu NextiraOne Polska.

NextiraOne w Polsce legitymuje się statusem Cisco Gold Partner oraz Cisco Managed Services Master Partner. Posiada także następujące specjalizacje Cisco: Advanced Security, Advanced Unified Communications, Advanced Wireless LAN, Advanced Routing & Switching, Advanced Data Center Networking Infrastructure oraz Advanced Data Center Storage Networking. Dodatkowo, eksperci firmy legitymują się ponad 50 certyfikatami Cisco. W ciągu kilku ostatnich lat NextiraOne Polska była wielokrotnie wyróżniana przez Cisco za inwestycje w rozwój sprzedaży oraz wiedzy technicznej w obszarze rozwiązań komunikacyjnych opartych na technologii IP, za ukierunkowanie firmy na oferowanie wysokiej jakości usług oraz za osiągnięcia w zakresie projektowania i budowy systemów wykorzystujących rozwiązania komunikacyjne oparte na technologii IP.

Ad rem Public Relations