Rozrywka i wypoczynek » Święta

Charytatywne Malowanie Jaj w Arkadach

Już po raz trzeci wrocławscy dziennikarze spotkają się w Arkadach Wrocławskich by pomalować wielkanocne pisanki w rozmiarze XXL. Zyski z akcji wspomogą Fundację „Promyk Słońca”. „Wielkie Malowanie Jaj” już w najbliższy czwartek, 22 marca.

Na wielkanocnym malowaniu jaj w Arkadach tradycyjnie już pojawią się przedstawiciele 5 wrocławskich redakcji. Dołączą do nich dzieci, będące na co dzień pod opieką Fundacji „Promyk Słońca”. Razem wymalują 5 półtorametrowych pisanek, na których przedstawią swoją wizję wielkanocnej panoramy Wrocławia.

Wymalowane w ten sposób pisanki zostaną symbolicznie wykupione przez Arkady Wrocławskie. Zebrana kwota już po raz drugi z rzędu przeznaczona będzie na wsparcie Fundacji „Promyk Słońca”. Fundacja zajmuje się szeroko pojętą pomocą dzieciom niepełnosprawnym i zagrożonym niepełnosprawnością. We Wrocławiu prowadzi m.in. Centrum Diagnostyczno-Rehabilitacyjne oraz przedszkole integracyjne.

Mamy nadzieję, że „Wielkie Malowanie Jaj” w Arkadach zasługuje już na miano tradycji wielkanocnej. Podobną akcję – „Wielkie Malowanie Bombek”, zorganizowaliśmy również przed Świętami Bożego Narodzenia. Wtedy właśnie po raz pierwszy pomogliśmy Fundacji „Promyk Słońca”. Malowanie gigantycznych jaj, czy bombek to świetna zabawa, a przede wszystkim możliwość wspólnego działania na rzecz szczytnego celu - mówi Dorota Żmiejko, Manager ds. Marketingu Arkad Wrocławskich.

Wielkie Malowanie Jaj” odbędzie się 22 marca o godzinie 12:00 w Arkadach Wrocławskich.

Do tej pory w organizowanych akcjach charytatywnych Centrum wspomogło już m.in. Fundację „Na ratunek” oraz „Caritas”.

redakcja123