Gospodarka » Żywność

Chłopska patelnia

Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w naszym menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję.

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

· 2 puszki czerwonej fasoli Happy Frucht

· 600 g dyni hokkaido

· 300 g grzybów np. podgrzybki

· 5 sztuk cebuli szalotki

· 2 ząbki czosnku

· 250 g pomidorów koktajlowych

· sos sojowy

· 3 łyżki oleju Rapso

· 2 łyżki masła

· tymianek

· natka pietruszki

 

Wykonanie:

1. Dynie wydrąż z pestek, pokrój w kostkę wraz ze skórką.

2. Grzyby oczyść, a większe pokrój na części.

3. Szalotkę obierz i pokrój na ćwiartki, a obrany czosnek drobno posiekaj.

4. Rozgrzej na patelni olej, dodaj dynię i smaż ją około 5 minut na dużym ogniu, często mieszając.

5. Dodaj grzyby, szalotkę oraz czosnek i podsmażaj całość kilka minut, do momentu zmiękczenia dyni.

6. Dosyp pomidory, odsączoną fasolę oraz masło. Następnie dolej 2–3 łyżki sosu sojowego. Dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj 2–3 minuty.

7. Przed podaniem dodaj świeży tymianek i natkę pietruszki.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (12)

  • avatar
    Watari 2020-05-20 22:37:58

    Nie dajcie się zwieść na te garnki philipiak, moja mama dała się nabrać i przez pierwszy rok mimo, ze plula sobie w twarz za wzięcie kredytu (który wcale nie jest mały) to była zadowolona, ale po roku garnki zaczęły się zwyczajnie sypać - rączka odpadała, poluzowane złącza. No za garnki za tysiace złociszy to lekka przesada. Moje garnki Zwilling są za kilka stów i są genialne, to samo z garnkiem Demeyere, ale on chyba podbnie cenowo jak te z przekrętu, choć to jest inwestycja na lata spokoju

  • avatar
    ~Klemens 2019-12-08 15:18:29

    co obejmuje ta 25 letnia gwarancja ? bo mnie to ciekawi ?

  • avatar
    ~Dyzma 2019-11-26 22:32:33

    byłem w takim ich sklepie dobre maja produkty ale niestety nie kazdego kieszen chociaz z drugiej strony na lata produkty z 25 letnia gwarancja

  • avatar
    ~Marta Kowalewska 2019-11-19 18:38:34

    Witam! Teresa, tak. Firma Philipiak ma salony stacjonarne. Znajdziesz je w największych miastach Polski. Ich adresy: philipiaksalony.pl

    Pozdrawiam, Marta Kowalewska
    Online Ekspert marki PHILIPIAK

  • avatar
    ~teresa 2019-11-17 15:44:53

    Philipiak ma jakieś sklepy ze swoimi produktami?

  • avatar
    ~wiera 2019-11-11 16:16:49

    Mam kila rzeczy tej firmy , Patelnie mam z dnem groszkowym. Super sprawa.

  • avatar
    ~bali 2019-11-11 13:41:45

    spoko firma mam diamond patelnie nie do zdarcia i nic nie przywiera i do tego gwarancja na 25 lat ")

  • avatar
    ~Marta Kowalewska 2019-10-21 19:32:42

    Witam! Liwia, w ofercie marki Philipiak znajdziesz patelnie stalowe z dnami: ceramicznym, groszkowym oraz diamentowym.

    Pozdrawiam, Marta Kowalewska
    Online Ekspert marki PHILIPIAK

  • avatar
    ~donka 2019-10-21 19:21:27

    Widzę, że jest nas więcej :) Sama posiadam patelnię z dnem ceramicznym marki philipiak. Patelnia bardzo dobrze wykonana, porządna i trwała. Używam już ponad 2,5 roku a wygląda jak nowa.

  • avatar
    ~Liwia 2019-10-16 18:17:31

    Jakie rodzaje patelni ma w swoim zbiorze ten Philipiak?

  • avatar
    ~Natali 2019-10-16 15:51:24

    Słyszałam że patelnie philipiaka są dobre. Koleżanka ma z dnem groszkowym , jest mega zadowolona. Kupie sobie taką jak przejdę na swoje mieszkanie.

  • avatar
    ~szekla 2019-10-14 19:16:13

    Uwielbiam potrawy z patelni. Zawsze robię różne połączenia sezonowych warzyw. Takie a la leczo jest za każdym razem dobrym posiłkiem, który dostarcza wielu witamin. Warto zainwestować w dobra patelnię. Ja na swojej z philipiaka smażę bez tłuszczu.


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »